24. dubna 2018 • 09:47

Plekanec má zpět vousy a válí, bodoval a padal do střel! Skvělé, chválil kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel vám Tomáš Plekanec po výměně z Montrealu do Toronta trochu ztracený? Důvod byl jasný, potřeboval prostě jen pořádnou šanci a čas na ledě. Hned jak dostal k ruce pořádné spoluhráče tak válí, rázem je se čtyřmi body třetím nejproduktivnějším mužem Leafs. „Byl skvělý, odvádí výbornou práci a svým útočným parťákům skvěle pomáhá v obraně," chválil po výhře 3:1 nad Bostonem a vyrování série na 3:3 trenér Mike Babcock.



Ještě, než došlo na hokejovou bitvu a následnou radost z vynucení sedmého zápasu, zahalil město Toronto smutek. Odpoledne totiž došlo v centru města k odpornému útoku, během kterého vysokoškolský student najel dodávkou do lidí a deset jich usmrtil. „Obejměte dneska své milované, dejte jim pusu navíc. My dnes budeme celým našim srdcem hrát za tohle město," vzkázal na předzápasovém rozbruslení obránce Ron Hainsey.

Pochopení měl pro hráče Toronta i celou nepříjemnou situaci také hostující lídr Patrice Bergeron. „Garantuji vám, že celé město Boston teď stojí za Torontem," vykládal kanadský útočník, který má ještě v živé paměti útoky na Bostonském maratonu v dubnu 2013.

VIDEO: Minuta ticha před startem utkání

Po minutě ticha na startu utkání už se šlo do akce, kterou Maple Leafs zvládli lépe a poslali zápas až do sedmé bitvy. V prvním kole letošních bojů o Stanley Cup bude jediná a mladičký tým Toronta se bude znovu otáčet na jednoho z hrdinů zápasu Plekance. Ten podobných utkání zažil během košaté kariéry mnoho. I proti Bruins.

„Co tady klukům řeknu? Užijte si to, tohle je totiž to nejlepší, co může být," vykládal pětatřicetiletý útočník, který už znovu na tváři má své oblíbené vousy, o které ho po únorovém trejdu připravil přísný týmový řád nastavený generálním manažerem Louem Lamoriellem. Jenže v play off platí jiná pravidla...

Play off je bitva nervů. bitva o každý puk, bitva plná obětí. To ukázal v průběhu utkání i český útočník, který je ceněný hodně také proto, že plnění defenzivní práce mu není cizí. Plekanec dokáže zápas rozhodnout, ale stejně dobře umí soupeři znechutit hru a zkazit radost. Přesně jako včera kdy parádně zablokoval šanci Bergerona.

„Celou tu akci jsem sledoval a jen jsem se zoufale pokusil skočit do střely a zblokovat ji. Měl jsem štěstí, že mě to trefilo," vykládal po utkání novinářům.

Zkušený centr byl jinak s výkonem mužstva spokojený, chválil hlavně dánského gólmana Frederika Andersena, který byl díky 32 zákrokům vyhlášen hlavní hvězdou zápasu a nezapomněl ani na fanoušky mužstva, jenž se na zápasy nevejdou do našlapaného Air Canada Centre a fandí před halou. „Byli neuvěřitelní, je super hrát pro takové fanoušky," řekl Plekanec pro klubovou televizi.

Na ty teď čeká nejdůležitější zápas celé sezony a pro mnohé mladíky jejich oblíbeného týmu (Auston Matthews, William Nylander, Mitch Marner...) také největší bitva kariéry. „Ale je tu i pár hráčů, co už sedmé zápasy zažili. Je to zábava, je to buď anebo. Bude to skvělé," burcuje Plekanec.

Radost v Torontu jen závistivě sledují v konkurenčním Montrealu, tedy předchozím Plekancově působišti. Vtipnou poznámku si například na Twitteru neodpustil noivnář Shayne Pasquino.

„Kdyby mi někdo před sezonou řekl, že Tomáš Plekanec dá v šestém utkání play off gól do prázdné brány a pošle sérii do sedmého zápasu, byl bych štěstím bez sebe. Teď... no... tolik nejsem."

VIDEO: Sestřih utkání Toronto - Boston

Góly

Domácí: 21:38. W. Nylander, 33:25. Marner, 58:46. Plekanec

Hosté: 21:02. DeBrusk

Sestavy

Domácí: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, R. Polák, Dermott – Co. Brown, Matthews, Hyman – Marner, Kadri, Marleau (A) – Kapanen, Bozak (A), J. van Riemsdyk – W. Nylander, Plekanec, A. Johnsson.

Hosté: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Krug, McQuaid, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Riley Nash, Wingels – Acciari, Kuraly, Schaller.

Rozhodčí

Stadion

Air Canada Centre, Toronto

Na vítěznou trefu Mitche Marnera nahrál Tomáš Plekanec
Na vítěznou trefu Mitche Marnera nahrál Tomáš Plekanec

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud