26. dubna 2018 • 21:23

Simon zpět do hry, k ruce dostane hvězdu. Neuvěřitelný pocit, říká

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První kolo bojů o Stanley Cup sotva před pár hodinami skončilo, ale druhé otvírá brány už v noci na pátek. Začne v něm mimo jiné další pokračování v posledních letech tradičního souboje mezi Pittsburghem a Washingtonem, které končívá výhrou Pens. Ti vstoupí do prvního boje oslabeni o dvě útočné opory, šanci ukázat se tedy potřetí v play off dostane Dominik Simon!



Sedmkrát se od roku 1995 utkal v play off Pittsburgh s Washingtonem a sedmkrát slavili Penguins. Strašidelná bilance pro tým z hlavního města se může v příštích dnech změnit a Capitals mají navíc velkou šanci hned od začátku. Jejich soupeř totiž bude v prvních dvou utkáních série postrádat Carla Hagelina a minimálně v tom prvním hvězdného Jevgenije Malkina.

„Stalo se nám to už v předchozích letech. Víme, že tu máme kluky, kteří se dokáží zařadit do sestavy a kvalitně naše zraněné zastat," řekl s klidem americký forvard Phil Kessel.

Jeho samotného se změny budou také týkat, trenér Mike Sullivan totiž musí trochu přeházet své útoky a Kessel tak dostane nové kolegy. Půjde k němu s největší pravděpodobností univerzál a obranář Riley Sheahan a také česká hvězdička Dominik Simon.

Ten v play off už jednou zaskakoval, za zraněného Patrica Hörnqvista odehrál v útoku se Sidney Crosbym a Jakem Guentzelem dvě utkání a v obou zaznamenal gól. Teď by měl v lajně mít další hvězdu, nezapomeňte, že Kessel byl s 92 body osmým nejproduktivnějším mužem základní části celé NHL.

„Je to neuvěřitelný pocit, když máte možnost si zahrát s takovými hokejisty. Je hrozně důležité si z toho něco vzít, protože patří mezi nejlepší na světě. Pořád to je zábava s nimi nastupovat," řekl pro oficiální stránky klubu.

Vyřazovací část NHL je mýtus, hráči tam dokáží hrát i se zlomeným žebrem nebo třeba pár dní po operaci slepého střeva. Takže do startu zápasu se toho ještě může dost změnit. Ale ať to bude jakkoliv, Simon bude připraven.

„Pokusím se být hlavně rychlý a vydat ze sebe to nejlepší," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud