Pavel Ryšavý
Premium
14. července 2018 • 20:00

Čtyři čeští brankáři na kempu Nashvillu: Kamarádi. Ale silnější žere

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na brankáře z Česka je spoleh. Tohle v Nashvillu platilo v letech 1998 - 2004, kdy za Predators válel Tomáš Vokoun. Pokračování? Třeba z toho jednou něco bude. Na posledním rozvojovém kempu se sešli Karel Vejmelka, Tomáš Vomáčka i Milan Klouček, které klub draftoval. A k nim bonus, Miroslav Svoboda, jenž s Predators podepsal dvoucestnou smlouvu jako volný hráč. „Říkali jsme si, že tohle se určitě ještě nikdy nestalo,“ věděl Vejmelka, kterého si klub vybral v roce 2015. Přečtěte si reportáž, jak v to kempu probíhalo, i rozhovor s Tomášem Vomáčkou.



Každý má svůj příběh, svoji cestu. Karel Vejmelka se snaží urvat místo v Kometě, Tomáš Vomáčka začíná za mořem na univerzitě, Milan Klouček bojuje v Pardubicích a Miroslav Svoboda se popere s konkurencí přímo v organizaci Nashvillu, na nováčkovský kemp odletěl s dvoucestnou smlouvou v bagáži.

Šavlozubý tygr je ale spojuje. To je jejich společný sen. Být v bráně Predators, jednou. Třeba, až půjde do důchodu Pekka Rinne, pětatřicetiletý Fin, velká opora týmu.

Vejmelka čekal, že s ním zametou

„Když se bavím s kluky, kteří zažili jiné organizace, Nashville je snad nejvíc lidský, co jsem slyšel. Jednají s vámi férově, cítím, že tohle je ta nejlepší destinace, kam byste chtěli jít. Všechno dopadne, jak má. Ale udělám pro to všechno, abych se jednou za moře podíval a zkusil to tady,“ má jasno Vejmelka.

Na kempu nováčků byl už potřetí. Na rovinu přiznal, že spíš čekal, jak s ním budou v Nashvillu zametat. Dvakrát přijel, v Česku není jasná jednička, tak co s ním. Omyl. „Překvapilo mě to. Čekal jsem, že budu spíš odsunutý na vedlejší kolej. A mělo by to asi i logiku, když jsem už byl tolikrát. Měl jsem nakonec dojem, že po mně chtějí, abych se ukázal v co nejlepším světle, šanci tam pořád mám. Je to pro mě další motivace. Chci jim dokázat, že mě draftovali právem a zasloužím si smlouvu,“ říká.

Na kempu se cítil nejlépe ze všech třech akcí. „Asi proto, že jsem věděl, do čeho jdu, byl jsem připravený. Na výstupu jsem dostal pozitivní hodnocení. Trochu mě jen mrzí, že jsem v minulé sezoně moc nechytal. Kdybych se do branky dostal víc, smlouvu bych dostal spíš já než Míra Svoboda.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud