30. prosince 2018 • 11:12

Zacha? Zaslouží si víc důvěry, uznal kouč. Čech smekl před mladíčkem

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Specialista? Ano, ale nikoliv na výbušniny, jako Sylvester Stallone ve stejnojmenném slavném americkém filmu, ale na hru ve čtyřech! Pavel Zacha v sobotním večerním utkání frnkl proti Carolině pro svůj druhý gól v oslabení za sebou a v utkání, které Devils ubojovali 2:0, přidal i áčko na pojistku do prázdné branky. Kromě českého forvarda zazářil i mladý gólman Mackenzie Blackwood.



Zacha se své šesté branky v ročníku (32 zápasů, šest branek, jedna asistence) dočkal v závěru druhé dvacítky. Ve vlastním oslabení na modré čáře sáhl hokejkou pro puk a pomocí odrazu od mantinelu přespurtoval beka Justina Faulka. Napoprvé gólmana Curtise McElhinneyho, jenž nastoupil místo spočívajícího Petra Mrázka, nepřekonal, ale z dorážky umístěné pod horní tyč už byl úspěšný.

"Kotouč trochu poskakoval. Chtěl jsem zakončit mezi nohy, což nevyšlo, ale naštěstí se ke mně kotouč znovu odrazil," smál se v rozhovoru pro klubovou TV Zacha, který byl také u druhé a poslední branky v zápase. U pojišťovací trefy Andyho Greenea do prázdné branky si totiž připsal první přihrávku v sezoně.

VIDEO: Podívejte se na krásnou akci Pavla Zachy v oslabení

"Hodně důležitá trefa. Dodala nám energii, oživila halu. Musím uznat, že v poslední době hraje Zacha dobře, zaslouží sí víc času na ledě," nechal se na stránkách NHL.com slyšet trenér Devils John Hynes, který jedenadvacetiletého forvarda odeslal na začátku listopadu na farmu. Na vině byl bídný vstup do sezony, šestý hráč draftu z roku 2015 v prvních deseti zápasech sezony nezískal ani bod.

V AHL v týmu Binghamton Devils stihl Zacha odehrát čtyři utkání, v nichž si připsal pět asistencí. Teď ale opět válí v prvním týmu, svůj předchozí zásah proti Ottawě přidal rovněž v oslabení. „Jsem šťastný za každý gól. A že se nám daří v oslabení? Snažíme se hrát maximálně agresivně, trenér to po nás chce. Já osobně se snažím číst hru a vytvářet tlak na soupeřovi obránce,“ prozradil svůj recept Zacha, který byl vyhlášen druhou hvězdou střetnutí.

New Jersey hraje oslabení výborně, úspěšnost ubráněných přesilovek má 84.3%, což Devils řadí na čtvrté místo v celé NHL. První je s necelými 88% Arizona.

Blackwood? Byl výborný už na farmě, ví Zacha

New Jersey uspělo podruhé ve dvou dnech. Dvě výhry po sobě se Devils naposledy povedly v polovině listopadu. Výrazný podíl na tom měl brankář MacKenzie Blackwood, který si ve třetím zápase v NHL, do něhož zasáhl od začátku, vysloužil díky 37 zákrokům premiérovou nulu.

"Je skvělé, že vychytal čisté konto. Hrál dobře už na farmě v Binghamtonu. Mám radost, že ho povolali sem a že chytil příležitost za pačesy. Doufám, že bude podobné výkony předvádět i nadále," pochválil 22letého Kanaďana Zacha.

Blackwood exceloval už v předchozím čtvrtečním utkání Devils proti Bostonu, kde zastavil 40 puků Bruins a pomohl k výhře 5:2. Celkem rodák z Thunder Bay zatím v NHL lapil v pěti utkáních 130 střel ze 136 a úspěšnost zákroků má fantastických 95.6%.

„Nevím moc, co říct, je to prostě splněný sen. Úžasná věc a zároveň také velká výzva, abych na své výkony dokázal navázat a byl pro organizaci prospěšný,“ vytyčil si další cíle 192 centimetrů vysoký čahoun.

Další šanci bude mít už v pondělí, kdy Devils doma v Prudential Center přivítají Vancouver.

VIDEO: Podívejte se na sestřih utkání Devils s Carolinou a skvělé zákroky Blackwooda

Mackenzie Blackwood a jeho vítězné kolečko první hvězdy zápasu proti Carolině.
Mackenzie Blackwood a jeho vítězné kolečko první hvězdy zápasu proti Carolině.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud