18. ledna 2019 • 08:46

Nikdo ho neChytil! Výjimečný kluk, smekl před českým zabijákem trenér

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Registrujete ho? Filip Chytil se v NHL dostává do skvělé formy, v posledních pěti utkáních dokázal mladý český útočník čtyřikrát bodovat. Vstřelil dva góly, navrch přidal dvě asistence, klobouk dolů. Po dechberoucím nočním úprku proti Chicagu (4:3) rodáka z Kroměříže chválil ve velkém také trenér Rangers David Quinn. A hodně se mluvilo také o Henriku Lundqvistovi.



"Hodně lidí zapomíná, že mu ještě ani nebylo 20. Je pořád strašně mladý, přesto je opravdu obrovsky talentovaný, výjimečný kluk," uznal na tiskové konferenci po vítězném zápase kouč Quinn.

"Filip dokáže být ofenzivním lídrem, sám umí vytvářet nebezpečné situace. Má skvělou techniku hole, ale co mě na něm baví možná nejvíc je to, jak dokáže předvídat, kde bude puk, jak s ním pracuje," nešetřil superlativy 52letý americký trenér.

Jak se nádherná akce v Madison Square Garden seběhla? Chytil vyrovnal na 1:1 ve 14. minutě, když zavezl puk po pravé straně od vlastní branky až do útočného pásma, obránce Blackhawks Henri Jokiharju mu posloužil jako tréninkový kužel. Český útočník se natlačil před brankáře Collina Deliu a skvělý manévr zakončil přesnou střelou k bližší tyči do horního rohu. Nádhera a důležitá součást výhry Rangers 4:3!

Chicago naopak padlo v pátém duelu v řadě a celkově v sedmém z posledních osmi zápasů.

VIDEO: Podívejte se na senzační akci Filipa Chytila proti Chicagu

"Trenér mi pořád říká, abych využíval své rychlosti a zkoušel se tak dostat přes obránce soupeře. Vyzkoušel jsem to a hle, hned z toho byl gól," smál se v rozhovoru pro klubovou televizi Chytil, který bodoval čtyřikrát v posledních pěti zápasech.

Asistenci a vítězný gól uzmul při dvou utkáních s Islanders (3:4, 2:1), bod za přihrávku bral i proti Columbusu (5:7). Následně ho dokázala ubránit Carolina (6:2), ale Chicagu už se to nepodařilo.

„Poslední zápasy mi vyšly, daří se mi i jednotlivé situace na ledě, sebevědomí mi jde nahoru,“ lebedil si Chytil, který v tomto ročníku nasbíral sedmnáct bodů (8+9). v rozhovoru s novináři.

Lundqvist překonal milník a dojímal se

Rangers se aktuálně nachází na 11. místě ve Východní konferenci, na osmý Pittsburgh ztrácí devět bodů. V honbě za účastí v play off bude klíčové, aby si fazonu udržela první elitní formace - Zuccarello, Kreider a Zibanejad posbírali v posledních čtyřech zápasech 19 bodů (devět branek, 10 asistencí), a také brankář Henrik Lundqvist.

Ikonický Švéd podpořil výhru nad Chicagem 24 úspěšnými zákroky a zaznamenal 445. vítězství v 839 utkáních v zámořské kariéře, čímž vyrovnal na šestém místě historických tabulek NHL Terryho Sawchuka. Od pátého Curtise Josepha ho dělí pět výher!

"Je to pro mě čest, neuvěřitelný pocit. Hodně jmen, která pro mě v mládí mnoho znamenala, jsem už navíc nechal za sebou, to je něco úžasného," glosoval svůj milník pro web NHL.com Lundqvist.

„Jsem moc pyšný, opravdu. Hodně na to v posledních dnech myslím, stejně tak mi jdou hlavou vzpomínky na všechny mé spoluhráče, vedle kterých jsem na své výhry dosáhnul. Jsou to silné pocity," dodala letitá jednička Rangers.

Další výhru bude moci přidat 36letý rodák z Åre už v noci ze soboty na neděli v prestižním utkání na ledě Bostonu. Přidá Filip Chytil další bodík?

VIDEO: Podívejte se v sestřihu na výhru Rangers nad Chicagem

Filip Chytil v posledních pěti utkáních dokázal čtyřikrát bodovat.
Filip Chytil v posledních pěti utkáních dokázal čtyřikrát bodovat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud