Pavel Ryšavý
Premium
4. července 2022 • 19:21

Šapovaliv vyrazil na draft, talent má i sestra: Nese v sobě instinkt zabijáka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve svých kategoriích patří mezi největší české talenty. Matyáš Šapovaliv (18) se chystá na draft NHL v Montrealu, jeho jméno by mohlo zaznít ve druhém kole. Sestra Adéla (16) se na posledním MS U18 dostala do all-star teamu turnaje, i když se Česko nedostalo ze čtvrtfinále. Ohromila. Teď podpoří bráchu v Kanadě při burze talentů pro NHL, vyrazí tam celá rodina. „S taťkou jsme vždycky makali navíc i mimo tréninky,“ popisuje Matyáš svoji cestu.



Já na bráchu, ségra na mě. Sourozenci Šapovalivovi jsou docela unikát, oba mají hokejový talent, oba našlápli kariéru na lákavou úroveň. Čeští Kesselovi, kdy Phil válí v NHL a Amanda se stala hvězdou ženského hokeje? Tohle je spíš cíl, přání, oni jsou teprve na začátku. Když je posloucháte, oba to dobře vědí. Událostí číslo jedna teď bude draft v Montrealu. „Viděl bych, že můžu jít někde kolem 50. místa. Ale nechám se překvapit, teď už neovlivním nic, budu jen čekat,“ říká Matyáš Šapovaliv.

Adélo, je pár dní před draftem. Trochu mě překvapuje, že na sobě nemáte triko Tampy, které jsem viděl ve vašem rozhovoru po MS U18. Nelobujete za tým pro bráchu?
Adéla: „Ale já ho normálně nosím, jenže teď je ve špíně. (usměje se) Mám jen jedno. Zatím.“

Takže kdo by si Matyáše na draftu měl zvolit, máte jasno?
Adéla: „Tampa, tam není co řešit. Ale když to řeknu vážně, všichni budeme moc rádi za jakýkoliv tým, viď?“
Matyáš: „Jo, jak se draft blíží, začíná to být docela zdlouhavý. Už se těším, až bude po všem. Nervozita začíná pomalu stoupat.“

Oba patříte za TOP talenty v mládežnických kategoriích. Bavili jste se do teď hokejem, nebo byla dřina kariéru dostat až sem?
Matyáš: „Začal jsem v pěti letech, zábava to byla a je, ale dřina za tím určitě byla. S taťkou jsme makali vždycky hodně navíc i mimo tréninky. Vždycky mi říkal, že si dáme třeba nějaké technické cvičení s hokejkou, střelbu, dřepy... Vedl mě k tomu, že nestačí jen to, co děláme na ledě. Bez téhle dřiny bych tady nebyl.“
Adéla: „Když brácha makal navíc, já samozřejmě chodila vždycky taky.“
Matyáš: „Jako malý jsem hodně sledoval Kladno, naživo jsem byl poprvé v O2

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud