Pavel Ryšavý
Premium
3. července 2022 • 13:55

Horké léto kolem Rusů. Draftovat je, nebo ne? A vrátí se vůbec hvězdy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolem Rusů v NHL se nafukuje velká bublina plná nejistoty a tajemství. Kluby by byly nejradši, kdyby borci typu Kaprizova nebo Kuzněcova radši vůbec nejezdili domů do Ruska. Mají obavu, aby se hvězdy vrátily. Ve čtvrtek je na programu draft NHL a už teď je jasný, že se vrátí o pár desítek let dozadu. Některé kluby plánují vybírat i podle pasu. Rusa ne! Nevíte kdy a zda vůbec dorazí. Podtrhuje to i divoký případ brankáře Fedotova. Upsal se Philadelphii, teď je zatčen.



Nevíte, co přijde dál. „Někteří Rusové by měli zůstat v Americe. Jen taková myšlenka,“ citoval server The Athletic jednoho vlivného agenta ruských hráčů v NHL. Nechtěl být jmenován, ale ani to není potřeba. Jeho glosa aktuálně vystihuje, co se může kolem ruských hokejistů, kteří mají za mořem kontrakty, stát. Tedy? Možná vůbec nic, možná cokoliv.

Počet draftovaných Rusů do NHL

2021 29
2020 23
2019 28
2018 20
2017 18

Z tohoto pohledu se i dost mění uvažování o čtvrtečním draftu. Teoreticky by v první dvacítce mohli jít na řadu obránce Pavel Mitňukov (klidně i v TOP 10), Danila Jurov nebo Gleb Trikozov. „Jenže abychom vyplácali volbu v prvním kole na Rusa? To je hodně riskantní,“ už před časem řekl pro Toronto Sun anonymně jeden z generálních manažerů.

Nebude sám, kdo takto může uvažovat. Teoreticky takhle v pozdějších kolech můžete získat hokejový poklad. Nebo taky vystřelíte dobrou volbu a hokejista nedorazí. Volba je jen na vás. Mitňukov hrál v USA za Saginaw, ten by jít na řadu mohl. Ale dál je to vyloženě ruská ruleta.

A pokračuje, nejde jenom o draft. Generální manažeři klubů NHL mají z léta docela dost vrásek. Šéf Minnesoty Bill Guerin zkoušel na svoje eso Kirilla Kaprizova, jestli nechce zůstat za mořem. A případně, pokud tak moc stojí o

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud