Premium
14. července 2022 • 17:10

ANALÝZA Sportu: Zacha je lepší, než čekáte. Boston si vybral dobře

Autor: Adam Papoušek, inf
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kritizovat Pavla Zachu by byla snadná disciplína, sbírá málo bodů. Jenže má smysl se dívat i jinam. Boston udělal dobře, že českého útočníka získal z New Jersey. Analytická data ukazují, že Zacha je monstrum v přechodech z pásma a do pásma. Dovede puk předat největším ofenzivním hvězdám, které mají v popisu práce dávat góly. Ušetří jim síly. A proč sám nesbírá tolik bodů, když střel z nebezpečných prostorů má dost? Koncovka. Tady by se měl zlepšit.



Kariéra Pavla Zachy v NHL z pohledu hokejové analytiky je velmi zajímavá. Zatímco první roky se totiž zdálo, že je v očích fanoušků přeceňovaným hráčem, poslední sezony se všechno otočilo. Stal se spíš nedoceněným.

Jistě, v New Jersey nikdy nedosáhl potenciálu šestky draftu, pojďme ale na tento moment zapomenout a zaměříme se čistě na Zachovy hokejové dovednosti, které doposud v zámořské kariéře ukázal.

Pohled na body brněnského rodáka na první dobrou určitě velký dojem neudělají. V poslední sezoně si udělal kariérní maximum 36 bodů. Minulou sezonu měl ale v závěru lepší, když v ní nasbíral 35 bodů v 50 utkáních. Při přepočtu na celý ročník to dělá solidních 57 bodů, ano, sem by při tomhle tempu v ročníku 2020/2021 vystoupal.

Zachovy přednosti jsou ale v něčem jiném, než je sbírání bodů. A přesně to je věc, proč o něj projevil zájem Boston.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud