Květoslav Šimek
Premium
15. července 2022 • 16:16

Klesla o Columbusu, draftu i Jiříčkovi: Hlavně se nenech zastrašit!

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrát svoji hru, pokud možno si udržet čistou hlavu a nenechat se zastrašit, zlomit. To je podle Rostislava Klesly (40), bývalého obránce Columbusu, cesta pro Davida Jiříčka, jak se v týmu Blue Jackets udržet. „Rozhodně na NHL má,“ říká Klesla v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz.



Ve své první volbě draftu ukázali na českého obránce. V roce 2000 si Columbus vybral Rostislava Kleslu , byl čtyřkou draftu. Před ním šli na pódium brankář Rick DiPietro a útočníci Dany Heatley s Mariánem Gáboríkem. Letos si Columbus z šestého místa vybral Davida Jiříčka.

Vidíte určité podobnosti? Tušíte, co teď může Davida Jiříčka v organizaci čekat?
„Může to být podobné, byť nás dělí 22 let. Klub se vyvíjí, ale pořád je to relativně stejné. Hráč na sebe musí upozornit od prvního vstupu do kempu, zaujmout, aby mohl pomýšlet třeba na to, že by se usadil v týmu už v první sezoně. Ve hře jsou čtyři karty – buď zůstane, půjde do Česka, na farmu do AHL nebo do juniorky. Přičemž juniorka by podle mého už neměla smysl. Rozhodnou se podle situace a toho, jak bude David vypadat, jak bude připravený. To bylo stejné i za mě. Šanci má a bylo by fajn, kdyby ji hned chytil. Columbus má tým poskládaný slušně, ale pokud na sebe mladý hráč upozorní, tak mu místo udělají.“

Říkáte, že na sebe musí upozornit. Nakolik mu pomůže, že hned po draftu líbal logo klubu?
„Plusové body, rozhodně. Je to jeho rituál, ale to tři čtvrtiny lidí ani neví. Získá si tím v rozjezdu fanoušky, je to hodně sympatické, pozitivní.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud