11. října 2008 • 21:23

Kopitar má pohádkový kontrakt

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovinský hokejista Anže Kopitar podepsal podle internetové stránky kanadské televizní stanice TSN s Los Angeles novou sedmiletou smlouvu na 47,6 milionu dolarů.



Kontrakt začne platit až od sezony 2009/10. V současné době má jednadvacetiletý Kopitar platnou nováčkovskou smlouvu se základním platem 765 tisíc dolarů na tuto sezonu.

"Anže je výjimečný hráč, ale ukázal také tvrdou práci a charakter. Věříme, že našemu týmu hodně pomůže. Ukázal, že se může stále zlepšovat a pozvednout i spoluhráče a celý klub," řekl generální manažer Kings Dean Lombardi.

"Tato smlouva je dalším důležitým krokem v budování týmu a je to také signál našim fanouškům, že jdeme správnou cestou. Samozřejmě nás ale čeká ještě spousta práce na ledě i mimo něj."

Kontakt je druhý nejdelší v historii Kings. Legendární Wayne Gretzky podepsal v Los Angeles v roce 1988 po přestupu z Edmontonu osmiletou smlouvu. Kopitara si vybralo Los Angeles v roce 2005 jako jedenáctku draftu.

V minulé sezoně si rodák z Jesenice připsal v 82 zápasech 77 bodů za 32 branek a 45 asistencí. Celkem ve 154 duelech v NHL zaznamenal 138 bodů za 52 tref a 86 přihrávek.

"Je to úžasné. Jsem šťastný, že budu součástí klubu dalších osm let. Teď se můžu soustředit jen na hokej a na to, co chci - získat pro L.A. Stanleyův pohár. Jsem také rád, že zůstávám se skvělou partou hráčů, která je také oddaná klubu," prohlásil Kopitar.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud