12. listopadu 2008 • 07:50

V divoké přestřelce skóroval i Hudler

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO, FOTOGALERIE - Třináct gólů padlo v divoké přestřelce mezi Detroitem a Pittsburghem v úterním zápase NHL. Z vítězství 7:6 v prodloužení se nakonec radovali hostující Penguins, přestože většinu utkání prohrávali.



V jednu chvíli dokonce o tři branky. Gólem a dvěma přihrávkami se do statistik zapsal útočník Red Wings Jiří Hudler a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Detroit vedl v 46. minutě 5:2 a zdálo se, že jistě kráčí za vítězstvím. Následně sice snížili Jevgenij Malkin a Jordan Staal, jenže v 51. minutě Hudler svým třetím gólem v sezoně zvýšil na 6:4. Pak ale začal úřadovat Staal, dvěma góly se postaral o vyrovnání a dovršil tak hattrick.

Ve čtvrté minutě nastavení navíc v útočném pásmu obral o puk Pavla Dacjuka a přihrál na vítězný gól Ruslanu Fedotěnkovi. "Zdálo se, že všechno, na co jsem sáhl, skončilo v bráně," radoval se Staal, který v předchozích čtrnácti zápasech letošní sezony skóroval jen dvakrát.

Kouč Detroitu Mike Babcock nedokázal pochopit, jak jeho tým mohl ztratit téměř vyhraný zápas. "Po Hudlerově gólu jsem si myslel, že je rozhodnuto," přiznal Babcock. "Jenže pak jsme sami sebe odrovnali."

Zklamaný byl po utkání také slovenský útočník Marián Hossa, který v létě odmítl prodloužit smlouvu v Pittsburghu a raději se upsal Detroitu. "Za stavu 5:2 najednou začali bruslit, získali přesilovku pět na tři a už jsme je nedokázali zastavit," prohlásil Hossa, jenž si připsal dvě asistence. "Měli bychom se z toho poučit, ale zároveň to musíme hodit za hlavu a už myslet na další zápas."

Jere Lehtinen z Dallasu (v bílém) a Drew Doughty z Los Angeles při tvrdém střetu u mantinelu.
Jere Lehtinen z Dallasu (v bílém) a Drew Doughty z Los Angeles při tvrdém střetu u mantinelu.


V show dvou mužů se proměnilo kanadské derby mezi Montrealem a Ottawou. Útočník Canadiens Chris Higgins vstřelil svůj první hattrick v kariéře, brankář Carey Price vychytal premiérové čisté konto v sezoně a domácí hokejisté zvítězili 4:0.

"Ten hattrick bych chtěl věnovat mamince," řekl Higgins, jehož matka žije v New Yorku na Long Islandu. "Vím, že i táta má velkou zásluhu na tom, kam až jsem to v hokeji dotáhl, ale já bych teď chtěl prostě jenom říct: Drahá Sue, děkuji mnohokrát," dodal Higgins.

Také další souboj dvou kanadských týmů mezi Calgary a Torontem skončil vítězstvím domácích. O výhru Flames 4:3 se nejvíc zasloužil útočník Dustin Boyd, který vstřelil dva góly. Boyd v zápase těžil ze spolupráce s Jaromem Iginlou, do jehož formace se dostal díky tomu, že Mike Cammalleri onemocněl chřipkou.

"Všechno je to otázka sebevědomí. Když si věříte, hrajete v pohodě a daří se vám. Dnes jsem měl štěstí, že jsem mohl hrát s Jaromem, vytvořili jsme si spoustu šancí, spolupráce fungovala," pochvaloval si Boyd.

Sérii tří porážek ukončili hokejisté Philadelphie díky vítězství 3:1 na ledě New Yorku Islanders. Přišli však o klíčového útočníka Daniela Briera, který v 34. minutě otevřel skóre zápasu, kvůli zranění ale hned při následujícím střídání odstoupil.

Briere se přitom teprve v sobotu vrátil do sestavy Flyers poté, co vynechal šest zápasů po drobném chirurgickém zákroku. "Zranil jsem se v dolní části těla, víc bych teď zatím nerad říkal. S předchozí operací to nemá nic společného," řekl Briere.

Po zápase se také dlouho rozebíralo, proč kouč Letců John Stevens nechal v třetí třetině pouze sedět na střídačce dalšího z lídrů Scotta Hartnella. "Zdálo se mi, že nemá chuť hrát, tak jsem ho posadil," vysvětlil Stevens. Hartnell vypadal, jako by ho rozhodnutí trenéra vůbec nevyvedlo z míry.

"Takové věci se stávají. Nezáleží na tom, jestli jsem hrál dvacet minut nebo pět, hlavní je, že jsme vyhráli. Pocit vítězství si dokážu užít i jako divák," řekl Hartnell. "Člověk se s tím musí vyrovnat a tvrdě makat na tréninku. Pokud si trenér myslí, že neodvádím dobrou práci a posadí mě, nemám s tím problém. Jsem pozitivní člověk."

Po šňůře devíti výher skončila domácí neporazitelnost San Jose, které na vlastním ledě podlehlo Nashvillu 3:4 v prodloužení. Žraloci přitom v utkání vedli 2:0 a 3:2 a přestříleli soupeře v poměru 57:29, ani to jim ale nestačilo. Rozhodující gól vstřelil v 63. minutě Ville Koistinen, asistenci si připsal český útočník Radek Bonk.



Statistika úterních zápasů NHL:

NY Islanders - Philadelphia 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky: 57. Hunter - 34. Briere, 51. M. Richards, 60. Timonen. Střely na branku: 36:32. Diváci: 13.447.

Detroit - Pittsburgh 6:7 v prodl. (2:1, 2:1, 2:4 - 0:1)
Branky: 14. McCarty, 16. Holmström, 22. Franzén (Hudler), 39. Dacjuk, 46. Zetterberg (Hudler), 51. Hudler - 49., 56. a 60. J. Staal, 5. Crosby, 25. Talbot (Sýkora), 47. Malkin, 64. Fedotěnko. Střely na branku: 34:34. Diváci: 20.066.

Calgary - Toronto 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Branky: 12. a 52. Boyd, 13. Iginla, 40. Phaneuf - 10. Ponikarovskij (T. Kaberle), 55. Antropov, 60. Stajan. Střely na branku: 32:32. Diváci: 19.289.

Montreal - Ottawa 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 8., 35. a 57. Higgins, 36. Latendresse (Lang). Střely na branku: 31:28. Diváci: 21.273.

San Jose - Nashville 3:4 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 17. a 47. Setoguchi, 37. R. Blake - 38. Arnott, 46. Fiddler, 54. R. Suter, 63. Koistinen (Bonk). Střely na branku: 57:29. Diváci: 17.496.

Los Angeles - Dallas 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 7. Stoll, 17. Brown, rozh. nájezd Frolov - 15. Lehtinen, 30. Modano. Střely na branku: 26:21. Diváci: 13.823.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud