6. dubna 2009 • 22:32

Kovaljov hráčem týdne v NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový útočník Alexej Kovaljov z Montrealu byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v zámořské NHL. Druhý skončil v anketě jeho krajan, brankář Nikolaj Chabibulin z Chicaga, a třetí americký centr David Backes z St. Louis.



Šestatřicetiletý Kovaljov si v předposledním týdnu základní části NHL připsal ve třech zápasech devět bodů za dvě branky a sedm asistencí.

Pomohl Canadiens k důležitým třem výhrám v boji o play off. Bilanci v sezoně si Kovaljov vylepšil na 63 bodů za 24 tref a 39 přihrávek ze 74 utkání.Chabibulin pochytal v zápasech proti St. Louis, Nashvillu a Columbusu 61 z 63 střel. Vychytal tři výhry, proti Blue Jackets si připsal čisté konto, měl průměr 0,66 obdrženého gólu na zápas a úspěšnost 96,8 procenta.

Blackhawks pomohl definitivně pojistit postup do play off, kde Chicago chybělo od roku 2002.Backes ve třech zápasech uplynulého týdne zaznamenal šest bodů za pět gólů a jednu asistenci. Zazářil ve čtvrtečním duelu proti Detroitu, v němž přispěl čtyřmi góly k výhře 5:4.jip kab

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud