17. srpna 2009 • 19:39

Kane se omluvil za svůj výstup s taxikářem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Patrick Kane z Chicaga se stihl ještě před dnešním začátkem soustředění širšího výběru USA pro olympijské hry ve Vancouveru omluvit za nedávný incident, při němž údajně spolu se svým bratrancem Jamesem napadl a zranil taxikáře.



V tomto týdnu má také porota u soudu rozhodnout, zda budou Patrick a James Kaneovi uznáni vinnými kvůli obvinění z loupeže druhého stupně a dalších bodů žaloby.

Teprve dvacetiletý Kane společně s bratrancem napadli v neděli 9. srpna v Buffalu taxikáře, který neměl na vrácení minci v hodnotě 20 centů. Ten následně skončil se zlomeným nosem, dalšími menšími zraněními, zničenými brýlemi a roztrhaným oblečením. Hvězda Blackhawks se omluvila za své chování; mladý forvard si prý dobře uvědomuje, jak ublížil lidem ve svém okolí.

"Je však čas posunout se dopředu," uvedl Kane ve svém prohlášení.

Jak také přiznal, je mu jasné, že se ho na incident budou lidé vyptávat. Sám však nemůže popisovat detaily, neboť celý případ ještě nebyl definitivně uzavřen.

Generální manažer amerického týmu, který nyní čítá 34 hráčů, rázně ujistil, že s Kanem přes jeho současné potíže se zákonem počítá. "Incident nijak neovlivnil mé mínění o Patrickovi," prohlásil Brian Burke, podle něhož byl útočník prostě jen ve špatný čas na špatném místě. "Krátce jsem s ním hovořil a na kemp je připravený. Myslím, že se dokáže dobře koncentrovat," dodal Burke.

Držitel Calderovy trofeje pro nejlepšího nováčka kanadsko-americké NHL za rok 2008, jenž v minulé sezoně pobíral plat 875 tisíc dolarů, po zatčení ještě v den incidentu před soudem vinu odmítl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud