7. října 2009 • 12:10

VIDEO: Drsní hoši z NHL se dali na krasobruslení

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolébka hokeje Kanada rozjela jedinečnou reality show "Battle of the Blades", neboli soutěž pro bývalé hvězdy hokejové NHL, kteří musí odhodit své "kanady" a obout se do bruslí se zoubky. Jak se s tím poprali bitkaři?



Jde o charitativní projekt, který ale strhl nejen hokejové nadšence, nýbrž i lidi, kteří se o hokej běžně nezajímají. Známé osobnosti nejslavnější hokejové soutěže na světe se proměnily v krasobruslaře a baví diváky ve stařičké, ale plně obsazené torontské hale Maple Leaf Gardens.

Drsňák Tie Domi Drsňák Tie DomiFoto Youtube.com

A kdo je mezi soutěžícími? Vítěz tří Stanley Cupů a bývalý skvělý hráč New Jersey Devils Ken Daneyko, člen hokejové síně slávy Glenn Anderson, ostrostřelec a poslední hráč, který vstřelil v jedné sezóně za Montreal 50 gólů Stéphane Richter, bývalá hvězda NHL Ron Duguay a snajpr Craig Simpson.

Ale největší pozornost na sebe upíná trojice Claude Lemieux, Bob Probert a Tie Domi.

Bitkaři Tie Domi a Bob Probert Bitkaři Tie Domi a Bob ProbertFoto Youtube.com

Posledně jmenovaný je třetím nejtrestanějším hokejistou v dějinách NHL. Tedy muž, kterého se celá NHL obávala a ten, který byl považován za necitlivého a krutého tvrďáka.

Domi ale šokoval, oblékl se do těsného kostýmu, obul krasobruslařské brusle a po měsíci tréninku po boku zkušené krasobruslařské partnerky předvedl následující famózní představení:

Stejná výzva ležela na stole i Bobu Probertovi, který v NHL podstoupil během 16 sezon 285 pěstních soubojů a nasbíral více než 3300 trestných minut. I když v jeho případě bylo rozhodování mnohem obtížnější, tak ho nakonec přemluvily jeho děti.

"Prvních pár dní jsem padal "na hubu,“ ale pak se to výrazně zlepšilo,“ říká obávaný řízek Bob Probert.

Asi největší hvězdou této reality show je čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu Claude Lemieux. Ten je po prvním díle pasován i do role favorita celé soutěže.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud