6. listopadu 2009 • 08:39

Hokejisté a basketbalisté Toronta prý byli očkováni protekčně

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Toronta Maple Leafs z NHL a basketbalisté Toronta Raptors z NBA čelí obvinění, že byli upřednostněni při očkování proti prasečí chřipce. Případ už začala vyšetřovat ministryně zdravotnictví kanadské provincie Ontario Deb Matthewsová.



"Nezajímá mě, kdo jste a jak bohatý nebo slavný jste. Když nejste na seznamu, běžte do fronty a počkejte, až budou lidé, kteří dostali prioritu, očkováni," citovala Matthewsovou agentura AP.

Ontario má k dispozici vakcínu pro zhruba 2,2 milionu lidí, která je určena výhradně pro těhotné ženy, děti ve věku šest měsíců až pět let a nemocné. Vláda chce na prioritní seznam přidat ještě děti ve školním věku, k tomu ale nemá podle ministryně Kanada k dispozici dost vakcíny.

Podobný případ jako Matthewsová řešily nedávno kanadské úřady v provincii Alberta. O práci tam přišel jeden člen zdravotní komise, když při očkování upřednostnil hokejisty Calgary a jejich rodiny, přestože lékaři přestali vakcínu kvůli příliš velkému zájmu a nedostatečným zásobám poskytovat.

V NHL už bylo zaznamenáno několik případů prasečí chřipky. Mezi nakaženými byli i čeští hráči Ladislav Šmíd z Edmontonu, David Krejčí z Bostonu a také slovenský brankář Colorada Peter Budaj. V Kanadě si nemoc vyžádala 101 obětí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud