10. listopadu 2009 • 10:57

Krejčí zdolal prasečí chřipku a už trénuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový útočník David Krejčí už je po onemocnění prasečí chřipkou v pořádku a v pondělí se poprvé znovu zapojil do tréninku Bostonu.



Mladý centr vynechal pouze dva zápasy Bruins a byl izolován od zbytku týmu, aby se nemoc, diagnostikovaná v minulém týdnu, nemohla šířit na další hráče.

Krejčí se necítil dobře po úterním duelu NHL na ledě Detroitu, ve středu u něho byl virus H1N1 diagnostikován, ale poté se již začal postupně cítit lépe. Z brzkého návratu na led měl radost.

"Cítil jsem se opravdu dobře. Bylo samozřejmě znát, že jsem pět dnů netrénoval, ale v úterý budu v pohodě," řekl po tréninku Krejčí serveru ESPN.com.

Naznačil tak, že by se mohl zapojit již do dnešního souboje Bostonu s Pittsburghem.

"Posledních pár dnů jsem neměl ani horečku, jen mě trochu bolela hlava a cítil jsem se zesláblý. Už v neděli jsem se však cítil dobře, projel jsem se 20 minut na kole, a když jsem se ráno vzbudil, bylo vše v pořádku," popsal Krejčí.

Diagnózy se prý nijak neobával, neboť mu lékaři naznačili, že jako mladý profesionální sportovec by se měl s virem H1N1 vypořádat přibližně za pět dnů.

"Když média popisují symptomy, zní to mnohem hůře," připustil Krejčí, který má zatím v této sezoně na kontě ze 14 zápasů pět bodů za gól a čtyři asistence.

Krejčí nebyl jediným hokejistou prestižní soutěže, který se prasečí chřipkou nakazil. Kromě jiných onemocněl v poslední době také český obránce Ladislav Šmíd z Edmontonu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud