19. listopadu 2009 • 11:14

Gáborík v produktivě NHL druhý za Kopitarem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovinský hokejový útočník Anže Kopitar z Los Angeles vede produktivitu zámořské NHL o pět bodů před Slovákem Mariánem Gáboríkem z New York Rangers. Kopitar při středeční porážce s Philadelphií 2:3 nebodoval a má na kontě stále z 23 zápasů 32 bodů za 14 branek a 18 asistencí.



Gáborík vynechal v sezoně dvě utkání kvůli zranění, odehrál tak jen 19 duelů, v nichž vstřelil 15 branek a zaznamenal 12 asistencí. V tabulce střelců se Gáborík dělí o vedení s ruským kanonýrem Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu.

Třetí je v produktivitě Joe Thornton ze San Jose, který má na kontě z 23 utkání 26 bodů a spolu s Ryanem Getzlafem z Anaheimu je s 20 asistencemi nejlepším nahrávačem soutěže.Na pozici nejproduktivnějšího českého hráče se posunul Aleš Hemský z Edmontonu, jenž nasbíral v 19 zápasech 21 bodů za šest gólů a 15 přihrávek.

Celkově mu patří 22. místo.Hned za Hemským jsou i další dva jeho krajané se stejným počtem bodů. Další útočník Václav Prospal z New York Rangers má z 21 utkání bilanci pěti branek a 16 přihrávek, obránce Tomáš Kaberle z Toronta zaznamenal v 19 duelech dvě branky a u 19 asistoval.

Kaberle stále vládne produktivitě beků v NHL o bod před Danem Boylem ze San Jose a Mikem Greenem z Washingtonu, mezi nahrávači je třetí. Gólman Tomáš Vokoun z Floridy se dělí se třemi čistými konty o prvenství s Timem Thomasem z Bostonu a Iljou Bryzgalovem z Phoenixu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud