1. prosince 2009 • 17:54

Ovečkin chtěl sestřelit soupeře. Ale zranil se

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Je neomylným střelcem, největší hvězdou NHL. Ale i lovcem nepozorných soupeřů. Alexander Ovečkin nevynechá jedinou příležitost ostrým hitem srazit nepřipraveného soka. Teď se mu to stalo osudným.



Střet s bekem Caroliny Timem Gleasonem odnesl zraněním. Z kluziště se odbelhal jen s pomocí spoluhráčů.

Ostrá hra k němu patří, na ledě chce dominovat ve všech směrech. Tentokrát však Ovečkin zle přestřelil. Gleasona chtěl trefit ramenem, poslat ho k zemi. Jenže obránce se na poslední chvíli uhnul a oba rozjetí hokejisté se střetli koleny. Kloub ruského kanonýra obrovský nápor nevydržel.



Dvojnásobný držitel Hart Trophy se svíjel v bolestech, nedokázal se postavit. Nohu vůbec nemohl zatížit, do kabiny mu museli pomáhat doktoři. Gleason dopadl o poznání lépe, do zápasu se ještě vrátil. Ovečkin vyfasoval trest do konce utkání, ale to ho jistě netrápilo ze všeho nejvíc…

VIDEO: Ovečkin zničil Kaletu. Byl to faul? »

„Vždycky, když je Alex zraněný, tak to znamená velké starosti. A teď navíc vůbec nevím, jak to s ním bude vypadat,“ komentoval celou situaci kouč Capitals Bruce Boudreau. „Opravdu si nedovolím odhadovat, jak dlouho bude chybět. Třeba vůbec. Vše ukáží až podrobná vyšetření,“ dodal před zámořskými žurnalisty.

Podle nich Ovečkin po zápase kulhal, ale nepotřeboval berle ani žádné ortézy. To by znamenalo, že by zranění nemělo být vážného charakteru. Jenže nad mistrem světa z roku 2008 visí ještě jedna hrozba. Stopku mu může vystavit vedení NHL.

Nejlepší střelec uplynulých dvou ročníků nejslavnější hokejové soutěže byl vyloučen do konce utkání ve dvou ze tří posledních duelů, je nejtrestanějším mužem svého týmu. „Já nevím, jak mám jeho hru pojmenovat. Ale podobné zákroky jsou nebezpečné pro oba hráče,“ uzavřel trenér Atlanty Paul Maurice.

Crosby po potyčce s Ovečkinem.
Crosby po potyčce s Ovečkinem.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud