26. června 2010 • 10:11

Florida se zbavila obránce, který udeřil Vokouna

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florida Panthers v průběhu každoročního draftu NHL vyměnila obránce Keitha Ballarda. Ten na sebe v minulé sezoně upozornil především incidentem, při kterém po inkasovaném gólu praštil vlastního brankáře Tomáše Vokouna hokejkou do hlavy.



V průběhu prvního kola pátečního draftu v Los Angeles, sáhly kluby celkem ke čtyřem obchodům.

Ballard se stěhuje do Vancouveru společně s útočníkem Victorem Oreskovichem výměnou za forvardy Steva Berniera, Michaela Grabnera a 25. pozici na draftu. Na té sáhla Florida po útočníkovi Quintonu Howdenovi z Mosse Jaw.

450289:gallery:true:true

Sedmadvacetiletý Ballard podepsal loni v září s Panthers novou šestiletou smlouvu a má tak platný kontrakt ještě na příštích pět let s ročním výdělkem 4,2 milionu dolarů. V uplynulé sezoně si připsal v 82 zápasech 28 bodů za osm branek a 20 asistencí, celkem v NHL zaznamenal bývalý hráč Phoenixu v 397 duelech 149 kanadských bodů.

Oreskovich ve své premiérové sezoně v NHL nasbíral v 50 zápasech šest bodů. Bernier, který má na příští ročník příjem dva miliony dolarů, si v minulé sezoně připsal v 59 zápasech 22 bodů za 11 gólů a stejný počet přihrávek. Grabner působil střídavě ve Vancouveru a na farmě v Manitobě a ve 20 duelech v NHL zaznamenal pět branek a šest přihrávek.

Florida také přepustila Los Angeles 15. místo na draftu za 19. a 59. pozici. Kings si v domácím prostředí vybrali amerického beka Dereka Forborta a Florida využila svou volbu o čtyři místa později k získání amerického centra Nicka Bjugstada.


St. Louis za 16. výběr obětovalo práva na švédského útočníka Davida Rundblada, který působí ve Skelleftee. Blues si díky tomu vybrali ruského útočníka Vladimira Tarasenka z Novosibirsku.

Phoenix s Montrealem směnily jen pozice na draftu. Coytoes získali od Montrealu 27. a 57. pozici za 22. a 113. místo. Montreal sáhl po americkém obránci Jarredu Tinordim a Phoenix si vybral kanadského brankáře Marka Visentina.

Další výměna se týkala až příštího draftu. Pittsburgh získal od Philadelphie za pozici v třetím kole v roce 2011 práva na obránce Dana Hamhuise, který se může stát 1. července nechráněným volným hráčem. Sedmadvacetiletý zadák přitom působil dosud v Nashvillu a Flyers získali práva na něj teprve 19. června za obránce Ryana Parenta a výběr na draftu v roce 2011. V jednání o smlouvě s Hamhuisem ale Philadelphia neuspěla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud