8. srpna 2010 • 10:35

Jágr vybrán mezi nejlepší "Tučňáky" historie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci, novináři a vedení hokejového Pittsburghu zvolili do nejlepšího týmu Penguins všech dob také českého útočníka Jaromíra Jágra. Nezapomněli ani na dalšího českého útočníka Martina Straku, který se sice na patnáctičlenný seznam nevešel, ale dostal čestné místo v historii klubu.



Mezi nejlepšími "Tučňáky" historie jsou klubová legenda a současný majitel Mario Lemieux, Ron Francis, Rick Kehoe, Kevin Stevens, Jean Pronovost, Paul Coffey, Larry Murphy, Ulf Samuelsson, Tom Barrasso, Syl Apps, Joe Mullen, Dave Burrows, Les Binkley a Pierre Larouche.

Jágr hrál v Pittsburghu v letech 1990 až 2001 a dvakrát s týmem získal Stanley Cup. V dresu Penguins pětkrát vyhrál kanadské bodování soutěže a jednou získal prestižní Hart Trophy.

Hlasující nezapomněli ani na dalšího Čecha, který týmem Penguins prošel. Straka, který s přestávkami strávil v Pittsbughu deset sezon, se sice na soupisku hvězdného výběru nevešel, ale i tak mu přidělili čestné místo v historii klubu. Stejné pocty se dostalo také Ricku Tocchetovi, Randymu Carlyleovi, Ronu Stackhousovi a Lowellu MacDonaldovi.

Na seznamu, který bude mít čestné místo v nové hale Penguins, chybí současné hvězdy Pittsburghu Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, protože hlasy mohli dostat jen ti hráči, kteří ukončili kariéru nebo v klubu nepůsobí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud