20. října 2010 • 20:53

Sýkorovi zkazili debut Čáslava s Markem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Václav Sýkora prožil na lavičce Petrohradu neúspěšný debut v roli hlavního kouče, do níž se posunul po úterním odvolání Ivana Zanatty. Tým SKA podlehl v souboji armádních celků 2:3 CSKA Moskva, za nějž skórovali čeští hokejisté Petr Čáslava a Jan Marek.



Petrohrad měl přitom skvělý vstup do zápasu, protože už v 17. sekundě otevřel skóre zkušený Maxim Sušinskij. Ještě do přestávky zvýšil produktivní Švéd Mattias Weinhandl a Sýkorův tým kráčel za body.

Sekundu před koncem druhé třetiny však jako první překonal Jakuba Štěpánka v petrohradské brance svým prvním gólem v dresu CSKA Petr Čáslava a nasměroval hosty k obratu. Ten dokonali v závěrečné části Marek a autor vítězné trefy Nikolaj Pronin a prodloužili trápení týmu, jenž byl před sezonou považován za hlavního favorita KHL.



Vítězství za tři body se ve svém druhém duelu na lavičce Atlantu Moskevská oblast nedočkal trenér Miloš Říha, jenž po předchozím vítězství v prodloužení musel dnes strávit porážku 2:3 po nájezdech s Magnitogorskem.

Úspěch ovšem slavil třetí český kouč v soutěži Marek Sýkora, jehož Dinamo Minsk deklasovalo 5:1 Spartak Moskva na jeho ledě. O jeden z pěti gólů v síti Dominika Haška se zasloužil obránce Tomáš Mojžíš.

K výhře svého týmu přispěli gólem také Petr Vampola z Čeljabinsku a Josef Straka, jenž se v dresu Čerepovce prosadil proti Dinamu Riga už ve 29. sekundě a přidal dvě asistence.

Kontinentální hokejová liga:

Čerepovec - Dinamo Riga 4:2 (Straka 1+2),
Jaroslavl - Ufa 1:6,
Nižnij Novgorod - Čeljabinsk 1:2 v prodl. (za hosty Vampola 1+0),
Petrohrad - CSKA Moskva 2:3 (za hosty Čáslava a Marek oba 1+0),
Viťaz Čechov - Dynamo Moskva 1:6 (za hosty Novák 0+1),
Atlant Mytišči - Magnitogorsk 2:3 po sam. nájezdech,
Spartak Moskva - Dinamo Minsk 1:5 (Mojžíš 1+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud