31. prosince 2012 • 14:19

Spengler Cup vyvrcholil debaklem. Kanada smetla pořádající Davos

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kanady vyhráli po pěti letech Spenglerův pohár. Zámořský tým posílený v době výluky NHL o hvězdy zámořské soutěže působící v Evropě deklasoval ve finále tradičního turnaje 7:2 pořádající Davos. Český účastník Vítkovice obsadily stejně jako loni třetí místo.



Jeden z nejsilnějších kanadských výběrů v historii turnaje potvrdil po úvodní nečekané porážce v prodloužení s Mannheimem roli favorita a dokráčel suverénně k vítězství. Oproti Davosu, jenž musel do čtvrtfinále a v neděli absolvoval semifinálovou bitvu s Vítkovicemi, měl v průběhu týdne o dva dny volna navíc a ty využil.

Javorové listy poslal už po 47 sekundách do vedení Patrice Bergeron a jeho spoluhráči poté postupně navyšovali skóre. Dvakrát se trefili dlouholetý kapitán kanadských týmů na mistrovství světa Ryan Smyth a jednička draftu NHL z roku 2009 John Tavares.

Davos, v jehož dresu se představili také čeští útočníci Petr Tatíček, Josef Marha a Petr Sýkora, tak neobhájil loňské vítězství. Zůstává nicméně s patnácti tituly rekordmanem turnaje, Kanada získala svůj dvanáctý triumf.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - finále:

Davos - Kanada 2:7 (1:3, 0:2, 1:2)

Branky: 18. Bürgler, 58. Diaz - 10. a 22. Smyth, 30. a 50. Tavares, 1. Bergeron, 4. Walser, 41. Spezza.

Vstoupit do diskuse
0