9. srpna 2013 • 13:44

Při práci nezná syna. Legendární Gilmour vytrejdoval svou ratolest

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětadvacet let po šokujícím trejdu Waynea Gretzkyho překvapila zámoří další výměna. Zdaleka ne tak velká, nešlo ani o změnu dresu v rámci NHL, přesto řadu lidí zaskočila. Bývalý hokejový bombarďák Doug Gilmour, v současnosti generální manažer týmu Kingston Frontenacs z juniorské OHL vyměnil svého syna Jakea.



Změna dresu pro jeho dítko ale nebyla žádným šokem. Samotný Gilmour, osmnáctý nejproduktivnější muž historie NHL, označil trejd jako citlivé a dlouho plánované rodinné rozhodnutí.

Doug Gilmour, člen Hokejové síně slávy, který zažil svá nejslavnější léta v dresu Toronto Maple Leafs, je v současné době již několik let generálním manažerem v Kingstonu a pro výměnu svého brzy sedmnáctiletého syna Jakea do Niagara IceDogs měl dobrý důvod.

"Když by hrál za Kingston plno lidí by mu říkalo, že je v týmu jenom proto, že je můj syn. Chtěl jsem, aby si sám za sebe vyzkoušel, jak vypadá kariéra sportovce," řekl Gilmour starší pro theglobeandmail.com o synovi, který za Frontenaces neodehrál ani zápas.

Vzrostlému Jakeovi se navíc změna bude hodit i z hlediska cestování. Sám totiž bydlí s matkou v Torontu a k týmu sídlícímu u Niagarských vodopádů by to tedy měl blízko. Hlavní důvody jsou ale hlavně hokejové.

"Už takhle to má Jake těžké, když nosí jméno Gilmour na zádech. Tohle byl určitě hlavní důvod našeho rozhodnutí," vysvětloval vítěz Stanley Cupu z roku 1989 s Calgary Flames. "Ale to, že jsme ho teď poslali pryč neznamená, že za za rok si ho nebudeme chtít vzít zpátky."

Výměna Jakea Gilmoura mimochodem znamenala ještě odchod brankáře Blakea Richarda a volbu ve dvanáctém kole draftu. Opačným směrem putovala volba ve stejném kole draftu, ale až v roce 2015.

Vstoupit do diskuse
0