Miroslav Horák
7. srpna 2023 • 14:10

Hadamczik smeká před osmnáctkou, ale štvou ho agenti hráčů. Čím?

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba patnáct hráčů stříbrného břeclavské party z nynějšího Hlinka Gretzky Cupu balí kufry a vyráží za novou štací do ciziny, povětšinou do kanadských juniorek. Zkušenost praví, že někteří jedinci se uchytí a přiblíží snu v podobě NHL. Jiní narazí na realitu a po čase budou promýšlet, kudy dál. V českém hokeji ani nestihla doznít čirá radost z vynikajících vystoupení osmnáctky a radost střídá rozladění z roztržení ctižádostivého týmu.



Hned po turnaji o tom zklamaně mluvil kouč David Čermák, svazový prezident Alois Hadamczik v rozhovoru pro iSport Premium názor kouče potvrzuje. „Smutné je, že kluci odchází i do Finska, které jsme v Břeclavi naprosto jasně přehráli. Proběhla schůzka s vedením Finů, sami přiznali, že jim výchova padá trošku dolů a že musí pozměnit systém,“ vykládá šéf Českého hokeje a obhájce nového formátu juniorské extraligy. „Soutěž bude enormně náročná a kvalitnější o dvacet až třicet procent oproti loňsku,“ trvá na svém.

Předně, co je nejdůležitější zprávou z vystoupení mladého nároďáku v Břeclavi?
„Těší mě, že můžu velmi vysoko ohodnotit výkony našich kluků. Takhle si představuju představení českých reprezentací. Zároveň se ukazuje naše správná volba trenérů. Perfektně se nám osvědčilo nasazení Radima Rulíka a dalších trenérů ke dvacítce, nyní vidíme velký progres u osmnáctky. Týmy jsou vedené úplně jinak a lépe. Věřím, že stejné to bude u sedmnáctky a šestnáctky.“

Jmenování Davida Čermáka hlavním koučem U18 se uvnitř hnutí přijímalo všelijak. Těší vás o to víc, jak své angažmá s kolegy Nedvědem a Žemličkou nastartoval?
„Strašně moc jsem o trenérech mládežnických kategorií přemýšlel. Přiznám se, že jsem měl

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud