30. dubna 2008 • 14:25

Kouč tuší: Chce to posily

Autor:
Výjezd týmu do 150 kilometrů vzdáleného města Trois Riviers přinesl vítězný test s Francií, ovšem i důležité poznání. Má význam počkat si na další hráče, poražené ve druhém kole Stanley Cupu. Bude jich třeba.


Pročtěte si několik citací kouče Aloise Hadamczika po poslední zkoušce před vstupem do šampionátu. Češi jej zahájí v pátek s Dány. V Quebeku, kam se dnes dopoledne přesunou. "Někteří hráči mi připadali jako by se nechtěli zranit." "Je otázkou, kteří hráči z Evropy zvládnou turnaj v Kanadě. Ne jedno, ale víc utkání po sobě." "Musíme být opatrní, koho zapsat na soupisku pro šampionát." "Pokud čekáme z NHL minimálně dva útočníky, tak nemůžeme z místy na soupisce plýtvat." "Řada hráčů předvedla stejný výkon. Proto musíme zvažovat, koho napíšeme, koho ne." Z toho je zřejmé, že ho řada výkonů neuspokojila. A skutečně. Na ledě starobylé a stísněné haly Colisée zůstalo několik hráčů za očekáváním. A převážně ti, kteří nemají mistrovství jisté. Trio Kumstát, Skuhravý, Kohn klouzalo na ledě při všech gólech Francie. Duel nedohrál Čermák, nedařilo se mu. "Bylo trochu vidět, že kluci bojují o místo. Efekt hrozby, že se někteří nevejdou na soupisku," všiml si útočník Radim Vrbata. Herní vztah mezi obranou a útokem nefungoval dobře, trpěl proudem minel a zaváhání. "Děláme vzadu hrozné chyby. Místo jednoduchého vyhození děláme různé kličky, což nejde," podotkl Vrbata. A Hadamczik doplnil: "V obraně potřebujeme hrát zodpovědněji, musíme ji srovnat." Kouč cítí, že tým potřebuje doladit. A je zapotřebí co nejrychleji ustálit sestavu. Soupiska je široká a řada hráčů možná neumí zápasit s nejistotou kolem své účasti na šampionátu. "Na stabilizaci pětek máme dva, tři dny. Už k ní musí dojít, mužstvo potřebuje více klidu. Až ho zklidníme, věřím, že to bude dobré," tvrdí trenér. V mužstvu je nyní o jednoho hráče navíc, než se vejde na týmovou listinu pro MS. Navíc další hráči se nejspíš připojí. Možností je kupa. Pokud vypadne Colorado, dorazí Jaroslav Hlinka."Jarda byl osloven a potvrdil, že okamžitě přijede, pokud mu v tom nezabrání zranění. Hejduk nebude, stále ho trápí koleno. Klub mu start neumožní," poznamenal Hadamczik. Ve hře je i Milan Michálek, jeho San Jose nestačí na Dallas. "Náš zájem o Milana je značný," zopakoval kouč. A další jména, co jsou poměrně na dohled: Michal Rozsíval, Roman Hamrlík, Tomáš Plekanec. Hadamczikův plán může vypadat následovně: Verdikt o konečné nominaci oznámí dnes, jednoho hráče bude muset z aktuálního seznamu vyškrtnout. V Quebeku si však kouč nechá volnější ruce a možná až tři hokejisty nenapíše na soupisku. Počká si na další "nabídku odpadlíků" ze Stanley Cupu. Počet posil pak bude znamenat i množství hráčů s letenkou do Prahy. Sport

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud