Premium
27. prosince 2022 • 11:40

Kanada, předtím USA! Junioři popsali Rulíkův recept: Nic nevypouštíme

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že první vlaštovka jaro nedělá? Koukejte, tady letí další. Čeští junioři na startu světového šampionátu vysušili Javorový list (5:2) a opět ukázali, jak dokážou makat pod koučem Radimem Rulíkem. „Razí filozofii, že jak trénujeme, tak budeme hrát,“ prozrazuje útočník Matyáš Šapovaliv. Na poctivé přípravě si kouč skutečně zakládá. Hráči v přímém přenosu podepisují slova, která o svém trenérovi vyřkli před začátkem turnaje pro iSport.cz a deník Sport. S neúprosným Rulíkem v zádech není jejich víra v medailový sen pouhou utopií.



Když Tomáš Suchánek, Jakub Kos, Matyáš Šapovaliv a Gabriel Szturc povídali o ambicích před střetem nejzdatnějších hokejových zemí, jako by skládali věty stokrát řečené. Fráze tažené z šuplíků. Přesto je něco jinak. Pro českou družinu, která čítá hned 16 účastníků předchozího MSJ, najednou nepředstavuje průnik do semifinále nedozírnou metu za devatero horami, řekami a lesy. Optimismus plyne nejen z letního úspěchu na přeloženém mistrovství, ale také z přístupu trenérského štábu.

„Na ledě se snaží z hráčů vždy dostat maximum,“ potvrzuje útočník Šapovaliv a pokračuje hlavní zásadou kouče Rulíka. „Trénujeme pod ním naplno – razí filozofii,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud