29. prosince 2008 • 07:21

K obratu nepomohl ani závěrečný nápor

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Čeští hokejisté po debaklu s domácí Kanadou 1:8 podlehli ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa hráčů do dvaceti let v Ottawě Spojeným státům americkým 3:4.



První body se tak pokusí získat svěřenci trenéra Marka Sýkory v úterý od 21:30 středoevropského času v utkání proti Německu, které bude pro český tým klíčové v boji o postup do play off.

Utkání jsme sledovali online >>>


Do branky českého výběru se od začátku postavil slávista Furch, který v úvodním duelu nastoupil místo Vošvrdy za stavu 0:5.

První větší šanci měl Vincour a od 7. minuty hráli přesilovku Češi při Rustově trestu, ale nezužitkovali ji. Potom měl ještě možnost Strapáč, který se ocitl sám před McCollumem.



Američané se naopak v 13. minutě v početní výhodě prosadili, když pouhou vteřin před návratem vyloučeného Gudase skóroval z levého kruhu pro vhazování pod horní tyč Schroeder.

V druhé části se Spojené státy americké úspěšně bránily při Shattenkirkově pobytu na trestné lavici, ale v 26. minutě vyrovnal deset sekund po skončení přesilovky po Okálově přihrávce pohotovou střelou Roman.
Hlas českého trenéra po utkání
Marek Sýkora: "Naším záměrem bylo dostat soupeře na začátku pod tlak. Chtěli jsme, aby kluci hráli aktivně jednodušším způsobem z vlastního pásma. Dostali jsme zbytečné branky, které nás srazily. Závěr se nám docela povedl. Hráči poznali, že se přes ně dá chodit a soupeře dokázali zmáčknout. Měli jsme tlak do branky, který jsem předtím postrádal. To jsou pozitiva, o kterých budeme mluvit a chtít, abychom je zopakovali i v dalších zápasech."


Sýkorův tým nevyužil ani další početní výhodu poté, co Palushaj zahrál vysokou holí. V 32. minutě vrátil USA vedení Rust, který tečoval Blumův pokus. Favorizovaní Američané ještě zvýšili náskok.

Nejdříve se ubránili v dalším oslabení a při Piskáčkově vyloučení se prosadila hvězda amerického týmu vanRiemsdyk, dvojka draftu NHL z loňského roku.

Ve 44. minutě opět udeřila elitní formace Američanů a Schroeder si připsal svou druhou trefu v utkání. Čeští mladíci se ale nevzdali. V 48. minutě snížil obránce Parýsek.

Další šance měli Kubalík a Kundrátek, na druhé straně podržel Furch svůj tým při vanRiemsdykově příležitosti.

Když se pak Češi ubránili při Vincourově trestu, dostali se do oslabení dvakrát Američané a při druhém snížil už jen na rozdíl jediného gólu Káňa.

Na bodový zisk ale Sýkorův tým nedosáhl, stav už nezměnila ani závěrečná power play.

Duel se hrál ve Scotiabank Place před rekordní návštěvou v historii juniorských světových šampionátů 19.847 příznivci.

Navštívilo jej oficiálně o 225 diváků více než zápas v úvodní den MS v Ottawě duel Kanady s Českou republikou, který překonal předešlé maximum z roku 1994.

Česká republika - USA 3:4
(0:1, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 26. Roman (Okál, Gudas), 48. Parýzek (Szturc, Kubalík), 57. Káňa (Kundrátek, Roman) - 13. Schroeder (Shattenkirk, Wilson), 32. Rust (Blum), 39. vanRiemsdyk (Shattenkirk, Schroeder), 44. Schroeder (vanRiemsdyk). Rozhodčí: Ország (SR), Levonen - Terho (oba Fin.), Losier (Kan.). Vyloučení: 3:7. Využití: 1:2. Diváci: 19.847.

Sestavy:
Česká republika:
Furch - Kundrátek, Piskáček, Parýzek, Jordán, Gudas, Štich, Dóczy - Vincour, Roman, Káňa - Kubalík, Knotek, Strapáč - Novotný, Růžička, Szturc - Jan Eberle, Červený, Okál - Valchař. Trenéři: Marek Sýkora, Zdeněk Moták a Rudolf Pejchar.
USA: McCollum - Blum, McDonagh, Ruth, Cole, Shattenkirk, Fairchild, Kessel - vanRiemsdyk, Wilson, Schroeder - O'Brien, Wahl, Bowman - Palushaj, Rust, Tangradi - Kristo, Hoeffel, Johnson - Hayes. Trenéři: Ron Rolston, P.K. O'Handley, Nate Leaman, Jeff Blashill.

Tabulka skupiny A:

1. Kanada 2 2 0 0 0 23:1 6
2. USA 2 2 0 0 0 12:5 6
3. Německo 2 1 0 0 1 11:8 3
4. ČR 2 0 0 0 2 4:12 0
5. Kazachstán 2 0 0 0 2 0:24 0
Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud