23. prosince 2009 • 09:02

Dvacítka začala přípravu skvěle, zdolala USA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová reprezentace do dvaceti let porazila v přípravném zápase před juniorským mistrovství světa tým USA 3:2 po samostatných nájezdech. Utkání rozhodl Michal Hlinka, jenž jako jediný proměnil svůj pokus.



Velkou zásluhu na výhře českého mužstva měl brankář Jakub Sedláček, který si připsal 42 úspěšných zákroků a byl vyhlášen hráčem zápasu.

Svěřencům trenéra Jaromíra Šindela se vydařil vstup do utkání a již po 69 vteřinách se dostali do vedení, když se gólově prosadil Tomáš Kubalík. Američané, pro které byl duel generálkou na MS, ve druhé třetině v přesilové hře vyrovnali. Češi se ale díky Hlinkovi ještě ve druhé části dostali do vedení.

Soupeř znovu dokázal odpovědět a utkání i díky výbornému Sedláčkovi dospělo do prodloužení. Zlínský gólman podržel své spoluhráče i ve dvojnásobné přesilovce USA a dařilo se mu také při nájezdech, ve kterých jej nepřekonal ani jeden z trojice Američanů. Na české straně se trefil Hlinka.

Český tým čeká před startem šampionátu ještě jedno přípravné utkání. Dnes v noci evropského času nastoupí proti hlavnímu favoritovi turnaje Kanadě.

Česká republika - USA 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
2. Kubalík (Kousal, Kovář), 35. Hlinka (Kubalík, Kousal), rozhodující nájezd Hlinka - 23. Kreider (Donovan, Schroeder), 47. Bourque (McRae, Palmieri).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud