František Suchan
27. dubna 2013 • 13:27

Kovář zůstal na hotelu, má horečky. Ale ještě se chci poprat o MS, hlásil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ČESKO-ŠVÉDSKO | Hodlal zabojovat o svou pozici na mistrovství světa, do toho mu ale přišla podstatná komplikace. Brankář Jakub Kovář měl sice dnes proti Švédům (14.00) pouze ze střídačky jistit kolegu Alexandra Saláka, nakonec ale nezvládl ani to. Úlohu dvojky dostal Pavel Francouz, Kováře totiž sklátila viróza.



Ráno se probudil a bylo mu pod psa, má horečku. Jakub Kovář proto dnes místo zápasu zůstal jen na hotelu a pod peřinou se potil, aby se ještě pokusil vrátit na led během brněnského turnaje Czech Hockey Games.

„Dostal jsem od lékařů kalciovou injekci, abych byl co nejdřív v pohodě. Snad se mi udělá líp, abych, když dostanu v neděli šanci, se ještě mohl poprat o nominaci na šampionát,“ vzkázal pro iSport.cz Kovář.

Právě mezi ním a Alexandrem Salákem se rozhodne o tom, kdo při mistrovství ve Stockholmu vytvoří ústřední gólmanskou dvojici s Ondřejem Pavelcem.

„Nejsem typ, který by řekl, že je nemocný a jel domů, kdyby na něj zbyla úloha trojky,“ zdůrazňoval Kovář po pátečním tréninku, když se rozhodlo, že se Pavelec z Winnipegu připojí k reprezentaci. Jako by tím své potíže přivolal. „Je to jako naschvál,“ posteskl si klíčový muž bronzového týmu z loňského šampionátu.

A doufal, že ještě bude moci zpátky na led. Už v neděli od 18.00 se hraje s Ruskem, proti němuž se Kovářovi tradičně daří.

Kouč Alois Hadamczik ovšem po partii se Švédy oznámil, že se sbornou bude opět chytat Alexander Salák, Kovářova šance na pozici dvojky se tak značně zmenšila.

Pokud by nebyl zdravotně v pořádku, je velmi pravděpodobné, že jako trojka na šampionát pojede mladý Pavel Francouz, práce v tréninku se trenérovi velmi zamlouvá.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud