7. května 2014 • 21:01

Jágr trénoval se Sobotkou a Klepišem, Růžička či Kašpar nejsou na soupisce

Autor: ČTK, zej
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejoví reprezentanti si po příletu do Minsku poprvé zatrénovali v dějišti mistrovství světa. Na soupisku pro šampionát zatím trenéři nezařadí útočníky Martina Růžičku, Lukáše Kašpara, Michala Vondrku, Milana Gulaše, obránce Michala Jordána a brankáře Pavla Francouze.



Kouč Vladimír Růžička už po nedělním zveřejnění širší sedmadvacetičlenné nominace prohlásil, že před úvodním zápasem v pátek proti Slovensku zapíše na soupisku dva brankáře, sedm obránců a dvanáct útočníků.

Po zdravotních potížích, které měli před odletem z Prahy, v Minsku trénovali i Jaromír Jágr a Roman Červenka. Jágr na večerní úvodní přípravě v Areně Čižovka vytvořil v bílých dresech útočnou trojici s Vladimírem Sobotkou a Jakubem Klepišem.

Policista sleduje první český trénink v hale v Minsku
Policista sleduje první český trénink v hale v Minsku

Červenka spolu s Tomášem Hertlem a kapitánem Tomášem Rolinkem hráli v červeném, černé dresy oblékli Jiří Sekáč, Jan Kovář a Jiří Hudler. V modrém se připravovali Jakub Petružálek, Jiří Novotný a Martin Zaťovič, ve žlutém zůstali čtyři útočníci, kteří se zatím nevešli na turnajovou soupisku.

Elitní formace je tedy ve složení - Jágr, Sobotka, Klepiš. "Ale uvidíme, jak to bude dál. V polovině zápasu to může být jinak," přiznal Růžička, jenž oprašuje úspěšnou spolupráci Jágr - Klepiš ze závěru zlatého šampionátu v roce 2010 v Německu. Tehdy ve středu formace hrál Vampola, tentorát to bude Sobotka.

"Je to hodně kvalitní centr, je dobrý dopředu, vynikající i dozadu, má výborný buly. Zatím to stavím takto, uvidíme, jak se to vyvine dál," dodal český kouč.

Na tréninku byly i tyto přesilovké formace. Ta první: Němec - Jágr, Sobotka, Hertl, Klepiš. Ta druhá: Zámoský, Ševc (nebo Kindl) - Hudler, Červenka, Kovář.

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud