František Suchan
14. května 2014 • 22:55

Laco chytil naději. Gólmanův SUPERZÁKROK nabudil Slováky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výtečně zahrál hvězdný útočník Tomáš Tatar, dva zlomové zásahy trefil veterán Ladislav Nagy. Největší ovace po úvodní slovenské výhře na šampionátu ale slyšel brankář Ján Laco. Za senzační zákrok jakým udržel vyrovnaný stav v duelu s Nory. Ty pak tým kouče Vůjtka zvládl srazit 5:2 a obnovil naději na čtvrtfinále.



MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 19:45
Slovensko
Slovensko
5:2
ONLINE
14. května
19:45
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 01:06. Tatar, 09:17. Mikúš, 39:42. Nagy, 47:47. Nagy, 48:33. Miklík

Hosté: 05:39. Bonsaksen, 11:07. Ask

Sestavy

Domácí: Laco (Janus) – Ďaloga, Sloboda, Švarný, Valach, Marinčin, Brejčák, Čerešňák – Hrivík, Šatan (C), Nagy – Miklík, Mikuš, Tatar – Pánik, Marcinko, Haščák – Skokan, Videnský, Šťastný – Réway. Trenér: Vladimír Vůjtek.

Hosté: Haugen (Söberg) – Holös, Ödegaard, Trygg, Bonsaksen, Sörvik, Espeland – Hansen, Röymark, Forsberg – Bastiansen (C), K. Olimb, M. Olimb – Olden, Skröder, Ask – Stene, Lovlie, Martinsen – Roest, Dahlström. Trenér: Roy Johansen.

Rozhodčí

Brueggeman (GER), Gofman (RUS) – Carlson (CAN), Fluri (SUI)

Stadion

Hala Čižovka, Minsk

Návštěva

5 881 diváků

Tož dobré toto bolo… Zásah, jaký předvedl slovenský gólman Ján Laco při skóre 2:2 ve druhé třetině zápasu s Norskem, patří do kategorie senzačních.

„Tam se to asi zlomilo. Kdybychom tenhle gól dostali, museli bychom skóre zase honit,“ uznal zachránce remízy, který se ohnal hokejkou za kotoučem směřujícím do odkryté klece a dokázal jej přesměrovat mimo tyčky.

Jasná dorážka kapitána Matse Trygga ve zlomku vteřiny vyzněla naprázdno. „Pak už jsme měli zápas v rukou a dali jsme i pěkné góly, což je super,“ těšilo Laca.

Podívejte se na fantastický zákrok Jána Laca

A to přitom závěrečné dvacetiminutovky pro Slováky v Bělorusku dosud znamenaly synonymum rozpadu nadějí. Ztratili v nich všechny své předchozí duely, partie s Českem, Kanadou i Francií, a zapsali celkové skóre 0:8. Tentokrát se na čtvrtý pokus odvíjel jiný příběh. To Norové nenacházeli účinnou protihru, Slováci se prosadili dvakrát.

„Poučili jsme se, ty předchozí třetí třetiny už nechceme připustit. Měli jsme tentokrát vše pod kontrolou, hráli jsme pěkně a zodpovědně,“ liboval si Tomáš Tatar, autor branky a asistence.

Brankář Ján Laco předvedl během zápasu řadu výborných zákroků a nasměroval svůj tým k důležité výhře
Brankář Ján Laco předvedl během zápasu řadu výborných zákroků a nasměroval svůj tým k důležité výhře

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud