Tomáš Vrábel
14. dubna 2015 • 19:05

Krejčí na MS hrát nebude! Boston mě kvůli zranění nepustí, přiznal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatná zpráva pro národní tým. Jeden z nejlepších českých hokejistů v NHL David Krejčí se nezúčastní mistrovství světa v Praze a Ostravě. Nejprve to v pondělí večer iSport.cz řekl hráčův agent František Tausch, později to potvrdil i samotný Krejčí. „Neprošel jsem zdravotní prohlídkou v Bostonu,“ přiznal 28letý útočník.



Krejčí v této sezoně odehrál jen 47 utkání, nejprve měl problémy s kyčlí, pak s kolenem. „Hlavní problém byl právě s kolenem a doktoři mi nedovolili, abych do Prahy přijel,“ dodal Krejčí.

Sám však určitou naději na účast na domácím MS cítil. „Viděl jsem to tak 50 na 50. Věděl jsem, že koleno nebylo stoprocentní, i když jsem se vrátil, takže bohužel. Ale zdraví je důležitější a Boston do mě hodně investoval. Od příští sezony mi vzejde v platnost nový kontrakt, takže chtějí, abych hrál už od prvního utkání a nevynechal začátek,“ dodal Krejčí.

Šampionát v Praze a Ostravě ho hodně lákal. „Chtěl bych si zahrát doma před rodinou i kamarády, ale bohužel. Teď mám ale doma těhotnou manželku a v létě se nám narodí první dítě – dcerka, takže na to se teď moc těším. Bohužel hokej nevyšel, ovšem mohu se na to dívat z jiné stránky,“ doplnil útočník Bruins s tím, že se stane otcem.

Přitom Boston poprvé po osmi letech nepostoupil do play off a byla velká šance, že oba čeští útočníci Bruins Krejčí a David Pastrňák nastoupí na světovém šampionátu v Česku. Ovšem 18letého Pastrňáka klub pošle ještě na farmu do Providence, které postoupilo do vyřazovacích bojů. „Ještě se musíme s trenéry dohodnout, jestli budeme na Pastu (Pastrňáka) čekat,“ přiznal v úterý kouč národního týmu Vladimír Růžička .

Krejčí na mistrovství světa nastoupil dvakrát, poprvé v roce 2008, kde Češi skončili pátí, a naposledy před třemi lety v Bratislavě, kde brali bronz. Loňskou nominaci, kdy Bruins vypadli ve druhém kole play off, odmítl kvůli únavě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud