Květoslav Šimek
7. května 2015 • 19:56

Pohyblivá krabice? Lalande vychytal Američany a nepotěšil Slováky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský brankář Ján Lašák o něm při komentování v nadsázce mluvil jako o krabici, která se hýbe. Jenže kanadský brankář v běloruských službách Kevin Lalande (28 let) znovu ukázal, že v ruské KHL v dresu CSKA Moskva nezářil jen tak. Lalande na mistrovství světa vychytal Američany a výrazně pomohl k překvapivému vítězství Běloruska 5:2. Tím se ještě víc komplikuje už tak docela trnitá cesta Slovenska do čtvrtfinále.



„Brankář Běloruska není moc dobrý. Je jako krabice, která se hýbe,“ komentoval v nadsázce Lašák pro slovenskou televizi styl kolegy Lalandeho. Jenže kanadský gólman s běloruským občanstvím mnoho puků za svá záda nepustí.

V KHL měl v letošní sezoně nejmenší průměr inkasovaných branek (1,39). A zářil i ve čtyřech zápasech na mistrovství světa v Ostravě. Proti Slovinsku (4:2), Slovensku (1:2 p), Dánsku (5:1) a Spojeným státům (5:2) na něj šlo dohromady 113 střel. A do „krabice“ nestačil schovat jen sedm puků.

„Američané na nás nastoupili ostře, ale Lalande nás několika výbornými zákroky zachránil,“ děkoval běloruský trenér Dave Lewis. Dobře věděl, že právě Lalande položil základ pro běloruské překvapení. Američané dělali chyby v útoku a padli po brejcích.

„Nechali jsme jim hodně prostoru, udělali několik chyb v ofenzivě a oni je z brejků potrestali,“ přikývnul americký útočník Jack Eichel. Po velkých výhrách nad Finskem (5:1) a Ruskem (4:2) jeho tým poprvé tvrdě narazil. „Je to velký pád po Rusku,“ nezakrýval Eichel. „Bylo to velmi emocionální vítězství, takže je to teď těžké vzít.“

Kromě spolehlivého gólmana Lalandeho se opět dařilo bratrům Kosticynovým. Oba si připsali po dvou bodech za přihrávky (0+2). „Udělali několik chyb a my je byli schopni potrestat,“ pochvaloval si Sergej Kosticyn. „Nebylo to tím, že by byli slabší v obraně, my jsme byli lepší v útoku.“

Faulk bojuje s Drozdem, dal mu pěstí
Faulk bojuje s Drozdem, dal mu pěstí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud