3. května 2016 • 21:45

Vůjtek o škrtech: Voráčkovi chyběla vyhranost, Vincourovi góly

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté prohrou s Kanadou 0:3 ukončili šesti a půl týdenní přípravu před mistrovstvím světa v Rusku. Hlavní trenér Vladimír Vůjtek těsně před odletem oznámil dvě jména, která na světový šampionát určitě neodcestují. Tým opustili útočník Tomáš Vincour a obránce Tomáš Voráček. „Máme v nominaci 27 jmen. Proto není stále konečná, ta musí obsahovat 25 jmen. Necháváme si radši určitou rezervu,“ prozradil Vůjtek těsně po utkání. 



Jak celou přípravu hodnotíte? 
"Byla dlouhá. Odehráli jsme celkově devět utkání. Hlavně v závěru se silnějšími soupeři. Výsledky byly takové střídavé. Dnes s Kanadou jsme ale neodehráli špatný zápas. Příprava účel splnila. Hlavní cíl byl výběr hráčů pro šampionát."

Kdo tedy tým po dnešku opustí?
"Rozhodli jsme se, že kádr opustí Tomáš Voráček a Tomáš Vincour . Zůstalo nám 27 hráčů. Není to však stále konečná nominace, jelikož ta musí obsahovat 25 jmen. Necháváme si určitou rezervu."

Proč jste se rozhodli zrovna pro tyto dva hráče a jak těžké to bylo rozhodnutí?
"Nikdy to není jednoduché. Kluci jsou s námi celou přípravu a nakonec musí odejít takhle těsně před šampionátem. Rozhodnutí bylo kolektivní. U Tomáše Voráčka šlo o herní stránku. Tomáš je poměrně důrazný, ale ta vyhranost oproti dalším klukům není ideální. U Tomáše Vincoura jsme čekali více branek a víc pohybu. V prosinci byl jeden z nejlepších našich hráčů, ale závěr sezony mu nevyšel."

Zbylo vám 27 hráčů.  Víte už, s jakými obránci a útočníky budete počítat na první utkání?
"Sedm plus třináct. Je brzo po utkání. Ještě nechci udávat další jména. Dnes nehráli hráči, kteří určitě nebudou na zápise do prvního utkání chybět. Ještě jsme se nedohodli, kdo bude mezi těmi sedmi beky a třinácti útočníky." 

Furch: Úroveň kanadského týmu je vyšší než v KHL
Video se připravuje ...

Koukal: V přesilovkách byl rapidní rozdíl
Video se připravuje ...

Jandač: Na přesilovce chyběli Červenka s Kovářem
Video se připravuje ...

Hvězdný Perry: Bereme jen zlato, taková je Kanada
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud