3. května 2016 • 23:40

Hráli jsme křečovitě, možná jsme se vystříleli se Švédy, smutnil Pastrňák

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí porážku o tři a více branek během čtyř utkání utrpěla hokejová reprezentace v úterní generálce před mistrovstvím světa proti Kanadě (0:3). Hostujícího gólmana Talbota nedokázal překonat ani David Pastrňák.



 "Možná jsme se vystříleli naposledy proti Švédům, nevím... Ale i takovéhle zápasy jsou. Myslím, že už jsme pak hráli moc křečovitě. I já osobně vím, že v tom výkonu byly nějaké chybičky," řekl Pastrňák novinářům.

Devatenáctiletý talent však věří, že je jen otázkou času, kdy góly opět přijdou. "Proti tak kvalitnímu týmu, jakým Kanada je, jsme si vytvořili spoustu šancí. Musíme se teď dát dohromady a hodit to za hlavu, abychom byli připravení na pátek a začali výhrou tam. Doufejme, že to tam zase bude padat hned v pátek," uvedl útočník Bostonu.

Hvězdný Perry: Bereme jen zlato, taková je Kanada
Video se připravuje ...

Ví, že výsledky na turnaji budou mít mnohem větší váhu. "Byl to poslední přípravný zápas a naše hlavy už směřují hlavně k tomu, abychom byli připraveni na samotný šampionát. Myslím, že jsme odehráli slušný zápas, bohužel jsme nedali gól. Mrzí nás to i s ohledem na fanoušky, že neodjíždíme s výhrou," doplnil Pastrňák.

Kanada a Švédsko jsou podle něho rozdílnými mužstvy, ale hodně kvalitními. "Kanada je zvyklá z toho malého hřiště lítat a hrát tvrdě, jsou navíc výborní na puku. Švédi jdou zase výborně z defenzivy a mají skvělé přesilovky. Pro nás je určitě dobré, že jsme si mohli zahrát přípravné zápasy s takovými týmy," pochvaloval si Pastrňák.

Sám se cítí čím dál lépe. "Dlouho jsem předtím nehrál, teď jsem absolvoval tři zápasy, takže věřím, že už to bude jenom lepší," vyhlíží páteční start světového šampionátu.

Furch: Úroveň kanadského týmu je vyšší než v KHL
Video se připravuje ...

Jandač: Na přesilovce chyběli Červenka s Kovářem
Video se připravuje ...

Koukal po prohře s Kanadou: V přesilovkách byl rapidní rozdíl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud