26. dubna 2019 • 20:22

Slovensko – Česko 1:3. Chytil zazářil dvěma góly, trefil se i Kubalík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté zvládli i pátý přípravný zápas před mistrovstvím světa. I bez hlavního trenéra Miloše Říhy, který chyběl na střídačce kvůli menším zdravotním problémům, vyhráli v Trenčíně nad Slovenskem 3:1. Dva góly zařídil Filip Chytil, který naskočil za národní tým poprvé v sezoně. Třetí trefu přidal v přesilové hře Dominik Kubalík, jediný slovenský gól v utkání zaznamenal Richard Pánik. Druhý duel se hraje v sobotu od 18 hodin v Nitře.



Mladý útočník New York Rangers otevřel skóre již v úvodní minutě, pak ve druhé třetině vrátil českému výběru vedení po vyrovnání Richarda Pánika. Výhru pojistil při přesilovce v 54. minutě Dominik Kubalík. Robert Reichel si odbyl úspěšnou premiéru v roli hlavního kouče národního mužstva, v níž zaskakoval po zdravotních potížích Miloše Říhy.

V sobotu je na programu odveta v Nitře, kde se Češi připravují od pondělí. Zápas začne v 18 hodin.

Bouřlivou atmosféru, která provázela derby bývalých federálních partnerů na stadionu Pavla Demitry, ztišil hned po 51 sekundách Chytil, když dorazil puk ze vzduchu po pokusu Červeného. Že byl Hudáček překonán v souladu s pravidly, potvrdil vzápětí i sudí u videa.

Slováci toužili po okamžité odpovědi a brankář Jakub Kovář se musel mít neustále na pozoru. Hrálo se ve velmi vysokém tempu a tlak domácích ještě umocnil Moravčíkův faul. Hodně nebezpečná byla dorážka Nagyho a aktivitou hýřil i bek Ďaloga, ale stav se nezměnil.

Filip Chytil naskočil poprvé v přípravě před mistrovstvím světa a už po 51 vteřinách hry otevřel skóre
Filip Chytil naskočil poprvé v přípravě před mistrovstvím světa a už po 51 vteřinách hry otevřel skóre

Ve 13. minutě musel český výběr znovu do čtyř a i v tomto případě se dokázal ubránit. Naopak v závěru Tomáškova trestu našlápl po levém křídle Chytil a byl blízko druhému gólu. Jen 39 sekund před koncem úvodní části se dočkali po dobrém napadání Slováci, když faulovaný Pánik udělal kličku Kovářovi a vkleče dostal puk do branky.

Zkraje druhé třetiny se provinil faulem Polášek, ale hosté se bez větších potíží ubránili. Jediný náznak šance Pánika zastavil pozorný Kovář. Ve 24. minutě na druhé straně zkusil štěstí Tomášek, jeho rána vypadla Hudáčkovi z lapačky a Chytilovi stačilo přehodit puk přes beton domácího gólmana.

Kubalík ho vzápětí pozlobil bekhendem a Hanzl nabídku právě od Kubalíka usměrnil mimo tyče. Krátce poté, co se zápas přehoupl do druhé poloviny, mohl produktivní druhý útok zvýšit. Chytil odvážně našlápl mezi dva soupeře, a i když se nedostal k zakončení, vytvořil stoprocentní šanci pro dojíždějícího Červeného. Ten ale na hranici brankoviště promáchl a neuspěl ani tísněný Tomášek.

Ve 34. minutě se Chytil v přesilovce nádherně otočil do zakončení u Hudáčkovy branky, další minisouboj s jejím strážcem ale prohrál. Nedlouho poté Hanzl klepl bekhendem do kotouče, který měl před sebou na dlouhou hůl, a Hudáček měl co dělat, aby jeho pokus vytěsnil.

Třetí dějství se odehrávalo při velké snaze Slováků o vyrovnání, jenže pokusy domácích ztroskotávaly na výborně chytajícím Kovářovi. Ten schoval do lapačky pokusy Sukeľa i Luntera, na druhé straně kontroval Zaťovič. V 54. minutě šel na trestnou lavici Sekera a Kubalík ho parádní ranou bez přípravy poslal zpět do hry už po 24 sekundách.

Kovář pak ustál další možnosti Slováků, kteří to následně zkusili i s dlouhou power play, ale kontaktního gólu už se nedočkali.

Góly

Domácí: 19:21. Pánik

Hosté: 00:51. Chytil, 23:34. Chytil, 53:44. Kubalík

Sestavy

Domácí: Hudáček (Godla) – Sekera (C), Štajnoch, Fehérvári, Jaroš, Koch, Ďaloga, Rosandič, Grman – Tatar (A), Nagy (A), Pánik – Studenič, Sukeľ, Lantoši – Liška, Kytnár, Puliš – Lunter, Žigo, Buček.
Trenér: Craig Ramsay.

Hosté: Kovář (Bartošák) – Polášek, Jeřábek, Jordán, Pavlík, Krejčík (A), Kundrátek, Moravčík, Sklenička – Zaťovič (C), Fořt, Sekáč – Červený, Chytil, Tomášek – T. Zohorna, R. Zohorna, H. Zohorna – Kubalík, Hanzl, Řepík (A) – Rousek.
Trenér: Robert Reichel.

Rozhodčí

Daniel Konc st., Vladimír Snášel – Jozef Tvrdoň, Daniel Konc ml.

Stadion

Zimný štadión Pavla Demitry, Trenčín

Návštěva

6 205 diváků

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud