Ondřej Kuchař
11. května 2022 • 04:50

Nároďák pod Jalonenem podle experta: hokej v trapu. Jandače to nebaví

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trap. Anglický termín pro past. Právě ta je charakteristickým rysem hry národního týmu pod koučem Karim Jalonenem. Past ve středním pásmu, léčka na soupeře. Hokej často nepříliš pohledný, zato velmi účinný. „Cíl je nedovolit soupeři vstup s pukem na holi do útočného pásma,“ říká video a skills kouč Jakub Peslar. Jak je těžké naučit se systém a následně ho plnit? A jak se dá překonat?



Napadá to většinu českých hokejových fanoušků. Jak je možné, že národní tým pod novým finským koučem v přípravě tak báječně šlape? Co je to za kouzlo, kterým Kari Jalonen mužstvo nakazil?

Za vším je systém. Propracovaný defenzivní model, při kterém na soupeře vytvoříte past ve středním pásmu. Klíčovým prvkem je hrát blízko u sebe v kompaktní pětici.

„Hlavní princip je zachytávat soupeře hned ve středním pásmu, rovnou tam získávat puky, případně ho donutit, aby ho pouze bez kontroly nahodil k nám do pásma, kde ho sebereme a můžeme rozehrát. Jsme první na puku, je náš.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud