Zdeněk Janda
4. června 2022 • 19:00

Pastrňáka objevil Hudler starší. Je to super talent, básnil. A nepřeháněl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrával v zámoří, když mu zazvonil telefon. „Hele, mám tady jednoho mladýho kluka. To uvidíš, to je super talent!“ Útočník Jiří Hudler si sám pro sebe říkal: „Ty jo, nepřehání?“ Nepřeháněl. Byl to právě Jiří Hudler starší, otec slavného hokejisty, kdo jako první objevil talent Davida Pastrňáka, dnešní hvězdy národního týmu.



Na ten čas nikdy nezapomene. Budík pípal deset minut před pátou, za devatenáct minut, tedy v 5:09 odjížděl bus na trénink. Den co den. V něm rozespalý klučina, který začínal v dívčích bruslích a zimní kombinéze. Před začátkem výuky vyrážel na ranní tréninky.

Že by tu v chvíli malý „Pasta“ snil o tom, že z něj bude špičkový útočník? Kdeže. Táhlo ho to do brány, ovšem finanční situace rodiny nebyla nejrůžovější, nemohli si dovolit drahou výstroj, takže současný kanonýr, pětinásobný vítěz Zlaté hokejky v řadě, musel do pole.

„Kdo ví, kde bych teď byl. Jestli bych vůbec hrál hokej,“ popisuje s odstupem. Fanoušci rozhodnutí řádit v útoku musejí každopádně kvitovat…

Není žádné tajemství, že hlavně maminka měla co dělat, aby synovu kariéru ufinancovala. V jednu chvíli musela chodit na brigádu, měla až tři práce najednou. Oháněla se, co to šlo. Zvlášť po smrti útočníkova otce Milana, někdejšího hokejisty, v roce 2013. Na všechno byla sama, do toho se starala ještě o staršího bratra Jakuba.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud