19. května 2011 • 10:54

Říha povede Slováky!? Byla by to výzva, říká

Autor: qp
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení slovenské reprezentace nezahálí. Pár dní po propuštění kanadského trenéra Glena Hanlona usilovně hledá jeho nástupce. Mezi kandidáty se objevil i Čech Miloš Říha, který nedávno podepsal kontrakt s Petrohradem. Podle listu Plus Jeden Deň je nejžhavějším adeptem!



Poté, co Kanaďan Glen Hanlon skončil u národního týmu předčasně, se slovenský hokej dočká nového reprezentačního kouče už po roce. Ten by měl být oficiálně představen v polovině června.

Miloš Říha při tréninku Spartaku MoskvaFoto Michal Beránek (Sport)
Vladimír Růžička o možnosti vést slovenskou reprezentaci:
"Nabídku od slovenského národního týmu bych nepřijal. Pouze od české reprezentace. A navíc moje místo je v současné době v pražské Slavii."

O kom se mluví? Prý se může vrátit Ján Filc, ale mnohem větší šance slovenský tisk dává Miloši Říhovi, který v minulé sezoně dovedl Atlant Mytišči do finále KHL.

"Byla by to výzva a umím si to představit," nebránil se této myšlence Říha, když jej kontaktoval Plus jeden deň. "Ale zatím je předčasné o tom spekulovat, protože mě nikdo neoslovil."

To má udělat až nové vedení slovenského svazu. Funkci prezidenta totiž po Juraji Širokém převezme s největší pravděpodobností Igor Nemeček, bývalý generální sekretář svazu a šéf organizačního výboru MS 2011. A právě on by měl s Říhou jednat.

Podle všeho by neměl být problém, aby Říha vedl národní tým a Petrohrad zároveň. Ve smlouvě má totiž zakompovanou klauzuli, která tohle umožňuje. "S klubem bych se určitě dohodl," řekl.

Trenér Atlantu Miloš Říha
Trenér Atlantu Miloš Říha

Vstoupit do diskuse
7

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud