28. listopadu 2011 • 17:29

Hadamczik ustoupil klubům. Účastníky European Trophy nevezme

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik vyšel nakonec vstříc extraligovým klubům a nenominuje hráče Českých Budějovic, Pardubic a Plzně na prosincový Channel One Cup v Chomutově a Moskvě. Trojice zástupců nejvyšší soutěže se ve stejném termínu představí na finálovém turnaji European Trophy ve Vídni a v Salcburku.



"Vzhledem k překryvu termínů turnaje Euro Hockey Tour a klubové European Trophy se dnes prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král s trenérem národního týmu Aloisem Hadamczikem dohodli, že v nominaci na Channel One Cup nebudou hráči HC Mountfield, HC Plzeň 1929 ani HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. Prezident svazu v této souvislosti ocenil vstřícný přístup trenéra reprezentace," informoval ČTK mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Hadamczik po listopadovém turnaji Karjala prohlásil, že nominuje hráče podle výkonnosti bez ohledu na program jejich klubů, zatímco extraligové celky trvaly na tom, že své klíčové opory neuvolní. Jednalo se především o kapitána Pardubic Petra Koukala a brankářskou jedničku Českých Budějovic Jakuba Kováře.

Na čtvrtečním mimořádném jednání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje byl proto pověřen ředitel extraligy Stanislav Šulc, aby na tuto středu dojednal schůzku, která by podobné spory vyřešila. Nakonec došlo k dohodě pro nejbližší akci i bez setkání všech stran.

Českou reprezentaci čeká ve čtvrtek 15. prosince duel se Švédskem v Chomutově a pak o víkendu zápasy s Finskem a Ruskem v Moskvě. Turnaj Red Bull Salute startuje v pátek 16. prosince. Pardubice hrají čtvrtfinále se Salcburkem, České Budějovice s Jokeritem Helsinky a Plzeň s Luleou. O víkendu se bude hrát o konečné umístění.

Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud