15. prosince 2011 • 12:53

Kutlák se chce při návratu do reprezentace ukázat v dobrém světle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat po dvou letech do české reprezentace si užívá hokejový obránce Zdeněk Kutlák. Juniorský mistr světa z roku 2000 doufá, že se ukáže v dobré světle. Přes účast v národním týmu nebude mít hráč švýcarského celku Ambri/Piotta konec kalendářního roku tak nabitý jako v minulých letech. Po čtyřech předchozích startech se totiž nezúčastní Spenglerova poháru v Davosu, kde třikrát vypomáhal pořádajícímu klubu a jednou Karlovým Varům.



Na Channel One Cupu rozšíří majitel stříbrné medaile ze světového šampionátu v Rize z roku 2006 sbírku 46 utkání v národním týmu, která se zastavila na stejném turnaji v roce 2009. "Pozvánka do reprezentace je vždycky příjemné překvapení. Jsem rád, že si na mě trenér vzpomněl, a doufám, že to tady vyjde," řekl novinářům Kutlák.

Závěr roku si už zvykl trávit i s rodinou na prestižním klubovém turnaji v Davosu. I tentokrát jej lákal do svých řad Kloten. "Letos jsem nedostal povolení," řekl Kutlák. Podle něj v tom sehrál roli i nový kouč Ambri/Piotty Kevin Constantine. "Už minule pro to nebyl nijak nadšený. Má strach o zranění. Na jednu stranu mě to mrzí, na druhou stranu to respektuju. Klub mě platí celý rok a nechce jít do risku."

Constantine na konci 90. let vedl v Pittsburghu Jaromíra Jágra, který některé jeho metody kritizoval. "Padla na to řeč, ale vesměs v dobrém. Hned jak přišel, tak říkal, že tam bylo něco ohledně mítinků, že byly moc dlouhé. To mohu potvrdit, protože ty mítinky jsou opravdu dlouhé," usmíval se Kutlák.

Po příchodu amerického trenéra se prý Kutlákovi vybavily vzpomínky na čtyřleté působení v Bostonu a na farmě v Providence. "Je to podobné, že se rozebírá všechno do detailů a kouč opravdu dbá na to, aby hráči tu taktiku do detailů dodržovali," prohlásil. "Je tam opravdu hodně malý prostor na seberealizaci, protože ty rozbory jsou třeba hodinové nebo hodinu a půl. Trenér maluje, kde mají hráči stát, upravuje to o půl metru či o metr."

Takhle se Jakub Petružálek ukázal na Karjale
Takhle se Jakub Petružálek ukázal na Karjale

Podle Kutláka má ale Constantineovo působení v Ambri, kam přišel v říjnu loňského roku, pozitivní dopad. I letní pětitýdenní přípravný kemp se projevil. "Neříkám, že výsledky jsou úplně okouzlující, ale oproti předešlým sezonám se držíme okolo osmého místa, takže nějaké výsledky to přináší," podotkl Kutlák.

Přitom žádná obměna posledního týmu základní části minulé sezony nenastala. Aktuálně je Ambri/Piotta desátá o pět bodů za osmým Bielem. "Byl bych hrozně rád, kdybychom si poprvé zahráli play off, ale chybí nám ještě 19 zápasů. Je to hodně dlouhá doba. Ale jak říkám i švýcarským novinářům, já koukám zápas od zápasu," dodal Kutlák.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud