3. dubna 2012 • 17:18

Hadamczik chce na MS Plekance, Kaberleho, Hemského i Straku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se v pražské Tipsport Areně sešli na další fázi přípravy před mistrovstvím světa ve Švédsku a Finsku. Oproti čtyřdennímu kempu v Kravařích z minulého týdne už měl trenér Alois Hadamczik k dispozici kompletní kádr i s obráncem Petrem Čáslavou z CSKA Moskva a útočníkem Ondřejem Veselým se Zlína, ale chyběl nováček Petr Zámorský.



Zlínský obránce dostal angínu a nebude k dispozici ani na konci týdne v prvních duelech Euro Hockey Challenge v Rize s Lotyšskem.

Čáslava chyběl minulý týden kvůli klubovým povinnostem a Veselý kvůli potížím s kyčlí. O další kandidáty pro světový šampionát by se měl kádr rozšířit až příští týden v Českých Budějovicích, kde se připojí útočník Jan Kovář z Plzně.

Pokud by vypadl v semifinále Kontinentální ligy Petrohrad, který dnes za stavu 0:3 čelí vyřazení na ledě Dynama Moskva, chtěl by Hadamczik mít k dispozici i Petra Průchu a brankáře Jakuba Štěpánka.

Zdravotní problémy zatím nedovolují účast kapitána národního týmu Tomáše Rolinka z Magnitogorsku. "Dneska byl znovu u (fyzioterapeuta) Pavla Koláře, během týdne se určí diagnóza. Tomáš chce udělat všechno pro to, aby na mistrovství jel," doplnil Hadamczik.

Čeští hokejisté se připravují na blížící se mistrovství světa, které letos proběhne ve Švédsku a Finsku
Čeští hokejisté se připravují na blížící se mistrovství světa, které letos proběhne ve Švédsku a Finsku

Reprezentační kouč je ale rád, že už nyní má k dispozici v kádru řadu zkušených hráčů. "Máme dva kvalitní gólmany Jakuba Kováře a Pöpperleho a jsou tu zkušení a kvalitní obránci Němec, Čáslava, Krajíček, Blaťák a Mojžíš. V útoku jsou mistři světa z Kolína nad Rýnem Kašpar a Jirka Novotný, Tenkrát má také zkušenosti z mistrovství světa a Kreps zažil zápasy v NHL," vyjmenoval Hadamczik. I další hráči se podle něj ukázali v play off extraligy či v tréninku v Kravařích v dobré formě.

Při stavbě týmu pro šampionát Hadamczik sleduje pozorně také dění v NHL. Již v Kravařích prozradil, že pro světový šampionát nemůže počítat s obráncem Romanem Hamrlíkem a brankářem Tomášem Vokounem z Washingtonu. Nově se mu omluvil z rodinných důvodů také útočník Václav Prospal z Columbusu.

Už dnes se chce pokusit spojit s centrem Tomášem Plekancem a zadákem Tomášem Kaberlem, kteří si nezahrají play off s Montrealem. Bude se také snažit zjistit stav forvarda Aleše Hemského a beka Ladislava Šmída z Edmontonu, které trápí zranění. Z hráčů z Evropy už vypadl ze hry o šampionát kvůli problémům s kyčlí forvard Zbyněk Irgl z Dinama Minsk.

Hadamczik měl v sezoně vedle comebacku libereckého Petra Nedvěda zájem také o dalšího centra Martina Straku. Devětatřicetiletý hrající šéf Plzně se ale po pondělním vyřazení Plzně v semifinále extraligy nechal slyšet, že s návratem do reprezentace určitě nepočítá. Hadamczik s ním však chce ještě mluvit.

"Záleží, kdy na něj padla ta otázka. Když je člověk zklamaný a ještě možná nerozdýchal poslední rovinku z ledu...," prohlásil Hadamczik s tím, že chce Straku kontaktovat někdy v příštím týdnu. "Když to jeho rozhodnutí, které jsem si přečetl v novinách, bude platné, tak to budu respektovat. Kdyby měl motivaci hrát, rád bych ho v národním týmu viděl."

V Praze se budou připravovat čeští hokejisté do pátku, kdy zamíří ke dvěma zápasům s Lotyšskem do Rigy. Následně se opět sejdou v úterý Českých Budějovicích a na konci příštího týdne je čekají v Českých Budějovicích dva duely se Německem.

Kádr pro přípravu v Praze a duely s Lotyšskem
Brankáři: Jakub Kovář (České Budějovice), Tomáš Pöpperle (Sparta Praha),

obránci: Miroslav Blaťák, Jakub Nakládal (oba Ufa/KHL), Tomáš Kudělka (Vítkovice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Minsk/KHL), Tomáš Mojžíš (Turku/Fin.),

útočníci: Lukáš Kašpar, Kamil Kreps, Jiří Novotný (všichni Astana/KHL), Petr Tenkrát, Ivan Rachůnek (oba Sparta Praha), Petr Holík, Ondřej Veselý (oba Zlín), Lukáš Klimek, Petr Strapáč (oba Vítkovice), Martin Adamský (Třinec), Pavel Kašpařík (České Budějovice), Jakub Petružálek (Chabarovsk/KHL), Michal Birner (Turku/Fin.), Petr Vampola (Servette Ženeva/Švýc.).
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud