Miroslav Horák
30. října 2012 • 04:04

Pardubice Krejčího s Hemským na Karjalu nepustí. Plekanec by chtěl

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen Rusové či Švédové. I Češi chtějí mít na první akci hokejové reprezentace zvučný výběr i s hráči NHL, kteří nyní brázdí extraligová kluziště. Jak kouč Alois Hadamczil a svazové vedení uspěli, bude jasno v úterý před polednem, kdy trenér národního týmu zveřejní nominaci na finský Karjala Cup, který čeští hokejisté odstartují 7. listopadu v Liberci předehrávkou s Tre kronor.



Rozhodně to nebylo jednoduché. Extraligové týmy platí za své hvězdy ze stojící NHL nemalé částky na pojistkách, na reprezentační akci by se o to musel postarat svaz. A podle informací deníku Sport by třeba jen za start Davida Krejčího musel zaplatit 200 tisíc korun.

Další svízel představuje menší ochota některých klubů pustit své lídry na mezinárodní led. Těžko se divit třeba Pardubicím, jimž se nechtělo věnovat reprezentaci Krejčího s Alešem Hemským.

Bodové zisky mistrovského souboru v aktuální sezoně jsou do značné míry jejich dílem a případné zranění by poznamenalo celý tým. „Pro nás je jejich účast nepřijatelná,“ pravil rozhodně Petr Hemský, sportovní manažer klubu.

To v Kladně zřejmě rozhodnutí nechali na samotných hráčích, už v neděli během utkání Kladna se Spartou se stadionem šířila zvěst, že Karjalu si zapíše do svých plánů obránce Marek Židlický a možná i útočník Tomáš Plekanec.

„Samozřejmě, že o tyto hráče mám zájem. Hodně by nám pomohli a navíc mají zájem. S klukama se o tom bavím, uvidíte v úterý,“ odkázal Hadamczik na dnešní tiskovou konferenci.

Více o možných podobách nominace čtěte v úterním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud