Zdeněk Janda
13. prosince 2012 • 04:00

Nedvěd: Jágra na Facebooku nemám, zatím jsem nedostal důvěru

Autor: Zdeněk Janda, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FINSKO - ČESKO ONLINE 17:30 | Dva veteráni, kteří stále vládnou českému hokeji. Petr Nedvěd a Jaromír Jágr se sice nepotkají na moskevském turnaji Euro Hockey Tour, jinak se prý ale vidí docela často. „Jezdí na večeře do Prahy, takže pokecáme,“ vykládal před odletem do Finska, kde Češi odehrají proti domácímu výběru první zápas, Jágrův bývalý parťák z NHL.



„Vzpomínáme, vytahujeme historky hlavně z Pittsburghu, strašně rád na to naše společné působení vzpomínám, pro mě to byly nejkrásnější roky v NHL, byla tam vynikající atmosféra. Mario (Lemieux) to takhle chtěl, odmítal velké stresy. Byla legrace, navíc se hrál super hokej,“ popisuje Nedvěd v rozhovoru pro deník Sport.

Oba spojuje i smysl pro humor, což liberecká hvězda dokazuje každou chvíli. Dotaz na Jágrovy aktivity na Facebooku Nedvěda ihned rozesměje.

Veterán národního týmu Petr Nedvěd na letišti
Veterán národního týmu Petr Nedvěd na letišti

„Jo jo... Taky mám Facebook, ale s Džegym přes něj nekomunikuju. To nejde, nejdřív musím získat jeho důvěru a vstoupit mu do jeho hokejové rodiny. Což se mi zatím nepodařilo!“ baví se.

„To víte, že ho tím popichuju... Ale on to dělá pro dobrou věc, chce ukázat lidem, že je to normální kluk, s kterým se dá bavit, navíc chce pomáhat,“ zvážní na chviličku útočník, který v pondělí oslavil jednačtyřicáté narozeniny.

Liberecký veterán se tak blíží dalšímu milníku: pokud nebude z nějakého důvodu moskevský Channel One Cup jeho poslední reprezentační akcí, překoná Dominika Haška coby nejstaršího českého reprezentanta (Haškův rekord je 41 let a 17 dní, Nedvědovi v Helsinkách, kde Češi odehrají ve čtvrtek první zápas, bude 41 let a 4 dny).

„Nemám šanci být v historii. Protože i kdybych náhodou dal Hašana, tak Džegr (Jaromír Jágr) říkal, že bude hrát ještě minimálně pět let. A na něj už určitě mít nebudu!“ směje se Nedvěd. „To jsem bez šance, leda že bych ho nějak zranil!“ dodává známý vtipálek v rozhovoru pro deník Sport.

Celé povídání s Nedvědem čtěte ve čtvrtečním vydání!

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud