31. července 2013 • 04:02

Vokoun překvapil: Účast v Soči nevylučuji, možné je všechno

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdálo se, že spojení Tomáš Vokoun a olympijský turnaj v Soči neklapne. 37letý brankář totiž v dubnu vyslal vzkaz, že s reprezentací definitivně končí. Ovšem tak žhavé to být nemusí, v rozhovoru pro deník Sport připustil, že jeho start není po telefonátu s koučem Aloisem Hadamczikem vyloučený.



„Ještě uvidíme, ale možné je všechno,“ uvedl dvojnásobný mistr světa (2005 a 2010) a nyní opora Pittsburghu. „Člověk nikdy neví, nechávám to tedy otevřené.“

Na konci dubna, ještě před zámořským bojem o Stanley Cup, oznámil, že v reprezentaci definitivně končí a prostor by měli dostat mladší gólmani. Teď se ale zdá, že svoje rozhodnutí může ještě změnit. Vokounovi se ozval reprezentační kouč Alois Hadamczik s tím, že se ho ještě pokusí zlanařit...

A brankář, jenž v posledním play off válel a s Penguins se procpal až do finále Východní konference, neřekl rezolutní NE.

„Volal mi Lojza (Hadamczik) během léta a ptal se mě, co a jak. Řekl jsem mu svoje důvody, proč už jsem se rozhodl ukončit reprezentační kariéru, on odpověděl, že mě chápe, ale přesto, kdyby se něco stalo, že se mnou počítá do širší nominace. Zatím jsem mu řekl jen to, že pokud mě tam chce napsat, v pořádku, že s tím nemám problém. Ale zároveň jsem mu pověděl, že se u mě nic nemění a nepředpokládám, že bych reprezentoval. Na druhou stranu – člověk nikdy neví, nechávám to tedy otevřené,“ řekl Vokoun v interview pro deník Sport.

Tomáš vokoun zasahuje proti ruské střele, před ním Alexandr Ovečkin a Ondřej NěmecFoto Reuters

A zdá se, že by se skutečně mohl ještě nechat zlákat. „Asi by na soupisce chtěl (Hadamczik) mít někoho, kdo je starší a má už něco za sebou. Máme skvělé mladé kluky, ale je pravda, že ty zkušenosti jim můžou scházet. Takže v tuto chvíli nedokážu říct ani ano, ani ne. Tohle téma ale otevřel on sám. Já ne...“ uvedl Vokoun, že změnil názor po telefonátu od reprezentačního trenéra.

Možná ho k tomu, že Soči už tak rezolutně neodmítá, přesvědčilo i to, jak skvěle chytal během play off, kdy z branky vytlačil jedničku Marc-André Fleuryho a dovedl Penguins až do finále Východní konference. „Asi to mohlo malinko hrát roli,“ uvedl 37letý gólman, jenž má s Pittsburghem ještě roční kontrakt.

Vokoun se naposledy objevil v národním týmu v roce 2010, kdy získal s reprezentací senzační zlato na šampionátu v Německu. Startoval na dvou olympijských turnajích (2006 a 2010).

Obsáhlý rozhovor s Tomášem Vokounem nejen o své možné účasti na olympiádě čtěte v dnešním vydání Sport

Tomáš Vokoun se po finále chlubí zlatou medailí, kterou poté na chvíli ztratil
Tomáš Vokoun se po finále chlubí zlatou medailí, kterou poté na chvíli ztratil

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud