10. prosince 2013 • 19:10

Plekanec se o Jágra nebojí: Končit po Soči určitě nebude

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Myšlenky na olympiádu v Soči má Tomáš Plekanec v hlavě čím dál častěji. Není divu, její start se kvapem blíží. Bude ji vnímat jako rozlučku s Jaromírem Jágrem či Patrikem Eliášem v reprezentačním dresu? Jágr sice v únoru oslaví 42. narozeniny a Soči pro něj bude už pátá olympiáda v kariéře, podle Plekance ale končit v reprezentaci ještě nebude.



Tomáš Plekanec rozhodně nemá strach, že by Jaromír Jágr plánoval skončit s reprezentační kariérou. „Kdepak. Jarda bude hrát ještě pět let, Eliáš taky. To bych vůbec neřešil. Vždyť Jarda říkal v Naganu, že hraje poslední zápas za repre, ne? Tohle on tvrdí na každé akci, nevěřte mu,“ nabádá Plekanec s úsměvem fanoušky.

V zámořské NHL Plekanec válí za Montreal Canadiens, kde je také druhým nejproduktivnějším hráčem. Jeho kolegové o olympiádě mluví celkem hodně. Mimo jiné řeší hlavně to, kdo na olympiádu pojede. „Je spousta dobrých kluků z NHL, kteří jsou v nejlepších letech a do Soči se nedostanou. Místo v lajnách, kam by se hodili, prostě nebude,“ tvrdí český reprezentant.

S českými hráči olympiádu řeší čím dál častěji, ale zatím ne moc vážně. „Je to přeci jen ještě daleko, můžou přijít různě věci, zranění, cokoliv, i když nechci nic přivolávat“, mluví o náladě v NHL před Soči.


Plekanec také přiznal, že se rád ze zámoří podívá na českou extraligu - hlavně na Kladno, kde působil i během poslední výluky NHL. Rád zápasy rozebírá zejména s Tomášem Kaberlem, který za Kladno pravidelně nastupuje. Podle jeho názoru právě Kaberle na olympiádu stoprocentně patří. „O Kábovi nemám pochybnosti. Vím, že se o něm poslední dobou hodně mluvilo, ale takových beků, jako je on, není nikdy dost. Do sestavy by měl rozhodně patřit, ale všechno je na trenérovi.“

Jeden z lídrů národního týmu také zhodnotil i úroveň českých brankářů. Plekanec tvrdí, že pokud bude mít Ondřej Pavelec formu, může s ním být český tým neporazitelný. „Když mu to sedne, není rozdíl mezi Pavelcem a Princem, Quickem nebo Millerem. Pozice gólmana mě opravdu nestraší, navíc máme v záloze i další kluky. Když jsem viděl chytat Saláka, tak to je vážně výborný gólman. Kovář zrovna tak, líbí se mi i mladý Petr Mrázek. Ne, o brankáře se opravdu nebojím.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud