27. prosince 2013 • 15:00

Hertl už je jistě mimo. A další špatné zprávy? Marodí i Češi ze St. Louis

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění kolena připravila o šance na olympiádu v Soči Tomáše Hertla a marodka se na teoretické nominaci nepříjemně naplňuje. Kdoví jak příznivé nejsou totiž ani další zprávy z ošetřoven zámořských klubů. Hlavně ty ze St. Louis, kde marodí česká dvojka brousků Polák-Sobotka.



Tvrďák Roman Polák sundal brusle kvůli zlomenině v kotníku, nečitelné poranění ho předběžně vystrnadilo z ledu na dva týdny. Může být však hůř. Sedmadvacetiletý bek se zranil před týdnem v duelu s Montrealem, kdy se nešťastně srazil se spoluhráčem. Partii se sebezapřením dohrál, ovšem pak si ho vzali do parády lékaři.

Čeští marodi v NHL:

Tomáš Hertl (San Jose)

Ze hry je s poničeným kolenem, jde na operaci, čeká ho delší pauza.

Šance na ZOH podle Sportu: 0%

Roman Polák (St. Louis)

Po kolizi se spoluhráčem si nalomil kůstku v kotníku, do 14 dnů by se mohl vrátit.

Šance na ZOH podle Sportu: 55%

Vladimír Sobotka (St.Louis)

Vynechal už pět utkání, měl by mít poraněnou ruku.

Šance na ZOH podle Sportu: 70%

Zbyněk Michálek (Phoenix)

Marodí desátý den s nohou, rozsah zranění není znám.

Šance na ZOH podle Sportu: 60%

„Je to smůla, ale k takovým věcem občas v hokeji dochází,“ komentoval to GM Blues Doug Armstrong. „Děláme vše pro to, aby se vrátil co nejdříve. Nejde jen o St. Louis, vím, že by chtěl hrát za českou reprezentaci na olympiádě.“

Nejistý je zdravotní stav Vladimíra Sobotky, jenž kvůli nespecifikovanému poranění v horní části těla nehraje od 14. prosince. Oba hráči by měli figurovat na olympijském seznamu, ale...

Jde o to, aby do konečné nominace, která bude zřejmě přesunuta z 6. na 7. ledna, byli všichni fit. Anebo se ke stoprocentnímu stavu chvatně blížili.

Nominační regule jsou neúprosné. Náhrada „kus za kus“ je možná jen v případě, že si povolaný reprezentant přivodí zdravotní újmu až po oznámení oficiální soupisky. „Kdyby se zraněný a nominovaný hráč nestihl do olympiády uzdravit, přijdeme o místo. Náhrada pak není možná,“ poukazuje Alois Hadamczik.

Proto si zkraje nového roku s hokejisty, jež trápí zranění, promluví. „S hráči, které chci nominovat, budu před oznámením sestavy hovořit. Zeptám se, jak oni vidí svůj zdravotní stav a podle toho se rozhodnu,“ dodal kouč.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud