2. února 2014 • 11:50

Zklamaný Hadamczik: Sobotka je tak dobrý, že nejde nahradit

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

UVNITŘ ANKETA | Tahle ztráta bolí! Opěvovaný univerzál Vladimír Sobotka se nedočká olympiády v Soči, zranění z pátečního utkání NHL mu vystavilo nemilosrdnou stopku. Šestadvacetiletý útočník St. Louis má po střetu s obráncem Justinem Faulkem poraněnou čéšku kolene a od hokeje si odpočine několik týdnů, ve hře je i operace kloubu.



Zlá zpráva z týmu Blues ranila nejen hráče, jenž stále čeká na svůj premiérový start za národní mužstvo, přepadlý byl po komunikaci se Sobotkou i Alois Hadamczik .

Sobotka je bohužel out. Má poraněnou čéšku kolene, vypadá to minimálně na měsíc pauzy. S Vláďou jsem mluvil poprvé v sobotu navečer, poslal nám rentgenové snímky, doktor Holibka se na ně podíval a Vláďovi doporučil operaci. Kolem půlnoci jsme si definitivně ujasnili, že to nepůjde,“ vylíčil kouč pro iSport.cz chmurnou víkendovou rozpravu.

Sobotka utrpěl nehodu s protihráčem minutu a půl před koncem duelu s Hurricanes za brankou soupeře, po níž narazil levým kolenem do mantinelu. Po prvním ošetření Sobotka dokráčel do kabiny pouze s pomocí spoluhráče Dereka Roye, na koleno nemohl došlápnout. „Je to hokej, to se stává. Sobotka byl ve zranitelné pozici, soupeř za to nemohl,“ uvedl pro NHL.com trenér Ken Hitchock.

Alois Hadamczik nyní musí najít náhradu za hráče, s kterým napevno počítal mezi stálice v sestavě. Pokud nadále platí nedávný trenérův komentář, ve skupině hráčů, mezi kterými se bude rozhodovat, má zapsaného i Jiřího Hudlera . Poměrně reálnou naději však má i Martin Erat, jenž by mohl zastoupit Sobotku právě v defenzivních rolích.

„Nejpozději do úterý chceme mít jasno,“ reagoval kouč. Za Sobotku přijde náhrada, ale… „Jiného takhle výborného defenzivního útočníka nemáme,“ uvědomuje si Hadamczik .

Výprava hráčů z evropských soutěží se vydá do Soči leteckým speciálem z Prahy ve čtvrtek 6. února, hráči z NHL doletí do dějiště Her v pondělí 10. února. Druhý den je v plánu jediný společný trénink a v úterý se půjde na Švédy…

Vladimír SobotkaFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud