8. května 2014 • 10:35

Leijonat místo Lva. Jalonen povede jen reprezentaci, cituje kouče tisk

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O své budoucnosti má jasno, všechno řeší s klidem. Kouč Kari Jalonen dovedl tým pražského Lva do finále Gagarinova poháru. Od nové sezony převezme finský národní tým, po úspěchu v play off KHL však projevil zájem o jeho služby i český účastník této soutěže. Trenér sám tyto informace potvrdil deníku Ilta Lehti. Chce se však zaměřit výhradně na tým, kterému v jeho zemi říkají Leijonat, tedy Lvi.



„Příští sezonu povedu Leijonat a nehledejte v tom žádný dvojsmysl. Mám na mysli finský tým, národní mužstvo Finska,“ cituje Iltalehti kouče Jalonena, jakmile zveřejnil informaci, že pražský Lev projevil zájem o prodloužení spolupráce s finským trenérem.

O tom, že se stane u reprezentace nástupcem Erkkiho Westerlunda, se vědělo dlouho dopředu. Během tažení play off KHL zástupci Lva připustili, že by si přáli, aby Jalonen v klubu působil i nadále. On sám však jednoznačně odmítl, že by v příštím ročníku měl stát na dvou střídačkách současně.

„KHL, to je každodenní život a já chci svoje povinnosti zvládat úspěšně. Nechci dělat dvě věci najednou. Jsem trenérem národního mužstva,“ uvedl pro Iltalehti.

Jeho smlouva s finským svazem vejde v platnost 1. června. Podle finských médiích se zástupci Lva dokonce už spojili s tamním hokejovým svazem a chtěli jednat o novém kontraktu pro Jalonena. Trenér však celou záležitost vyřešil sám. „Lev si musí hledat nového kouče,“ sdělil deníku Iltalehti.

Stovky fanoušků si přišlo pro podpis od finalistů KHL z pražského Lva
Stovky fanoušků si přišlo pro podpis od finalistů KHL z pražského Lva




Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud