20. prosince 2015 • 17:28

Dal mi to na zlatém podnose, chválil Kundrátek přihrávku Gulaše

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Desátý start v českém národním týmu oslavil premiérovou brankou obránce Tomáš Kundrátek a měl o to větší radost, že pomohla k úspěchu na turnaji Channel One Cup, který čeští hokejisté nakonec celý vyhráli. Pětadvacetiletý zadák v 28. minutě vyrovnal na 2:2 a zahájil obrat skóre z 1:2 na konečných 4:2.



Kundrátek zblízka překonal gólmana Alexeje Murygina, když jej po krásné kličce uvolnil Milan Gulaš. "Guly to udělal neskutečně, dal mi to tam do prázdné brány a já jsem to jenom zavěsil. Naservíroval mi to na zlatém podnose," děkoval Kundrátek za ideální přihrávku.

Na potvrzení branky si musel chvilku počkat, sudí si situaci prověřili u videa. "Trefil jsem to tam přímo do víka do zadní tyčky a hned to vyletělo, takže nevěděli, jestli to bylo v bráně. Já jsem to věděl hned, že to byl gól, a neměl jsem obavy," dodal Kundrátek, který si schoval puk na památku.

Po sobotním skalpu Švédska (3:1) mohli slavit Češi i proti domácí sborné. "Máme velkou radost a je to super, že jsme porazili Rusy. Byl to skvělý zápas. Bylo tam všechno, co má v hokeji být. Jsme rádi, hráli jsme skvěle," těšilo Kundrátka. "Vytvořili jsme si šance a nám chytal skvěle Dominik Furch. Oni měli trošku štěstí, že to otočili na 2:1, ale my jsme si hnedka vývoj zápasu otočili a pak jsme si to pohlídali."

Dnešní úspěšný výsledek nakonec vedl i k celkovému triumfu na turnaji, jemuž napomohla porážka Finska se Švédy (1:2 po nájezdech). "Škoda, že nám to nevyšlo v Praze před domácím publikem, ale to je hokej. Zvedli jsme se pak a hráli jsme výborně," litoval Kundrátek jen toho, že výsledkově nevyšel vstup do turnaje v O2 areně s Finskem (0:3).

První dvě výhry za sebou v sezoně bere i jako ocenění výkonu ze zápasů, které Češi předtím prohráli. Před cestou do Moskvy měli na kontě ze čtyř duelů jen dva body. "Věděli jsme, že hrajeme dobře, ale nepadalo nám to tam," podotkl Kundrátek.

"Zaměřili jsme se na to, abychom chodili do brány a víc stříleli. Myslím, že i jsme Rusy přestříleli, minimálně v první a druhé třetině," dodal Kundrátek, který stále ještě nemá jasno o dalším působení v KHL poté, co jej Dinamo Riga na začátku týdne zařadilo na listinu volných hráčů.

Alexander Radulov v potyčce s Michalem Kempným, kterému přijel na pomoc Tomáš Kundrátek.
Alexander Radulov v potyčce s Michalem Kempným, kterému přijel na pomoc Tomáš Kundrátek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud